Web Analytics
scris vineri, 22.05.2020

Firmă din Mălureni, sancționată cu 6000 lei pentru nereguli silvice

O societate din Mălureni care se ocupă cu exploatarea, comercializarea și depozitarea materialului lemnos a avut de achitat contravaloarea a peste 200 de metri cubi de material lemnos fără provenienţă legală şi a fost sancţionată contravenţional cu 6.000 de lei.

Firmă din Mălureni, sancționată cu 6000 lei pentru nereguli silvice

În ziua de 21 mai a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeş, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, au finalizat verificările la o societate comercială cu sediul în localitatea Mălureni, având ca obiect de activitate exploatarea, comercializarea, prelucrarea și depozitarea materialului lemnos. În urma verificărilor efectuate de specialiști, s-au constatat că „societatea comercială a implementat expedierea și transportul de material lemnos, în cantitate de 172,91 mc lemn foc de esenţă fag și 28,24 mc lemn foc de esenţă stejar, din mai multe locuri identificate prin coordonate geografice, altele decât cele ale provenienței legale, conform autorizaţiei de exploatare forestieră pe care o avea în lucru, astfel că provenienţa materialului lemnos a devenit ilegală. A fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 6.000 de lei, conform Legii 171/2010, totodată fiind confiscată valoric cantitatea totală de material lemnos expediată fără documente legale, de peste 200 mc material lemnos, în valoare de aproximativ 35.000 de lei”, transmite IPJ Argeș într-un comunicat de presă.

Valoarea amenzilor silvice pentru agenții economici și persoanele fizice

Polițiștii reamintesc că sancţiunile prevăzute de legislaţia din domeniul silvic sunt cuprinse între 1.000 şi 8.000 de lei pentru persoanele fizice care taie sau sustrag arbori, indiferent de forma pe proprietate a terenului de unde provin, iar deţinerea ori transportul de material lemnos fără forme legale de sancţionează cu amendă între 1.000 şi 15.000 de lei.

Totodată, pentru agenţii economici care deţin sau efectuează activități de expediere, transport, primire pentru depozitare sau prelucrare de material lemnos, amenzile sunt cuprinse între 1.000 și 15.000 de lei, cu măsuri complementare ce pot ajunge la suspendarea activității, iar pentru tăierea și sutragerea de arbori în cadrul exploatărilor forestiere de către operatori economici atestați, amenzile pot fi de la 8.000 până la 12.000 de lei, precum și retragerea atestatului care permite desfășurarea unor astfem de activități.

Tot din categoria măsurilor complementare, materialul lemnos tăiat, deţinut sau transportat ilegal se reţine în vederea stabilirii provenienţei şi/sau confiscă, iar în funcţie de împrejurările depistării, poate fi confiscat şi mijlocul de transport şi uneltele folosite la tăierea materialului lemnos”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Averi pierdute la Câmpulung

Cei din administrația câmpulungeană au anticipat decizia recentă a Curții Constituționale a României conform căreia declarațiile de avere nu trebuie...

Începe distracţia în Câmpulung

Deși nu a avut parte de manifestările încadrate în Festivalul Internațional de Folclor ”Carpați”, municipiul Câmpulung nu va fi lipsit de agitație...

Transfer de la Mioarele la Câmpulung

Pe lângă multiple abandonuri, în administrația locală din Câmpulung se mai fac și ceva angajări, dar și transferuri. Nu ies acestea întotdeauna,...