Finanțele Publice Argeș: 21 decembrie 2021, termen pentru declararea și plata impozitelor

de | 20.12.2021 13:06 | Actualitate, Economie, Home

Administrația Finanțelor Publice Argeș reamintește contribuabililor faptul că, în conformitate cu prevederile art. 155 din Codul de procedură fiscală, ca excepție de la regulă, creanțele fiscale administrate de ANAF pentru care, potrivit Codului fiscal sau altor legi care le reglementează, scadența și/sau termenul de declarare se împlinesc la data de 25 decembrie, sunt scadente și/sau se declară până la data de 21 decembrie. 

CITEȘTE ȘI: Ministerul Finanţelor a publicat proiectul de buget pe anul 2022

Astfel, 21 decembrie 2021 este termenul de depunere a următoarelor declarații, pentru perioada de raportare încheiată: formularul 100 „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat”formularul 112 „Declaraţie privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale,  impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”formularul 224 „Declarație privind veniturile sub formă de salarii și asimilate  salariilor din străinătate obținute de către persoanele fizice care desfășoară activitate în România”formularul 300 „Decont de taxă pe valoarea adăugată”formularul 301 „Decont special de taxă pe valoarea adăugată”formularul 307 „Declaraţie privind sumele rezultate din ajustarea/corecţia           ajustărilor/regularizarea taxei pe valoarea adăugată”formularul 311 „Declarație privind taxa pe valoarea adăugată colectată datorată de  către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată a fost anulat conform art. 316 alin. (11) lit. a) – e), lit. g) sau lit. h) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal”.

”Calendarul obligaţiilor fiscale” este un instrument de informare a contribuabililor, care cuprinde informaţii privind principalele termene de declarare a obligațiilor fiscale. Contribuabilii pot accesa „Calendarul obligaţiilor fiscale” la adresa: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Calendar/Calendar_obligatii_fiscale_2021.htm

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole