Miercuri, 31 octombrie, în Sala de Conferinţe a Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu” a avut loc conferinţa de închidere a proiectului „Oportunităţi de dezvoltare profesională a bibliotecarilor argeşeni”. Proiectul, finanţat de către Administraţia Fondului Cultural Naţional, s-a desfăşurat în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş, Fundaţia Eco Montan 2000 şi Casa Corpului Didactic Olt. Solicitantul acestui proiect a fost Casa Corpului Didactic din Piteşti. Perioada în care s-a derulat proiectul a fost august-noiembrie 2012 şi s-a avut în vedere formarea profesională a 75 de bibliotecari argeşeni în managementul proiectelor culturale, în vederea dobândirii de către aceştia a competenţelor de tehnologie a informaţiei şi comunicării (T.I.C.), de tehnici eficiente de redactare în bibliotecă, de scriere de cereri de finanţare şi accesare de finanţări nerambursabile, de protecţie a mediului înconjurător. La conferinţa de închidere au fost prezenţi doamna Ana Badea, director al Centrului Corpului Didactic din Piteşti, doamna Corina Ciobanu, managerul acestui proiect şi domnul Octavian Mihail Sachelarie, directorul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş.
Octavian Mihai Sachelarie, directorul Bibliotecii Judeţene:
„Filiala noastră numără 155 de membri și e a doua din țară”
Domnul Octavian Mihail Sachelarie a ţinut să sublinieze sustenabilitatea proiectului finalizat: „Se încheie un nou proiect, însă trebuie să menţinem relaţia de colaborare pe care am avut-o până acum. Nu este un proiect care se termină cu derularea acestor activităţi. Având în vedere că în zilele noastre se încearcă trecerea de la o societate a cunoaşterii la o societate a înţelepciunii, a toleranţei şi a dorinţei de a face bine, cursurile care se vor desfăşura în viitor trebuie să aibă nu numai o dimensiune profesională, ci şi o funcţie etică. Avem deja un nucleu de oameni valoroşi care înseamnă o forţă în societatea argeşeană. Să nu uităm faptul că filiala ANBPR Argeş numără 155 de membri cotizanţi, reprezentând astfel a doua filială ca dimensiune din România. Numai împreună putem deveni o forţă şi putem depăşi dificultăţile cu care se confruntă în prezent bibliotecile şcolare.”
Două concursuri cu premii în bani
În cadrul proiectului, pe lângă modulul propriu-zis de formare profesională, au mai avut loc două concursuri („Expoziţia Eco” şi Concursul „Cel mai bun proiect”), care au fost supuse evaluării din partea unui juriu format din reprezentanţi ai instituţiilor partenere şi un reprezentant al ISJ Argeş. În urma jurizării, au fost acordate premii în bani şi diplome, care au fost înmânate câştigătorilor în cadrul conferinţei de închidere a proiectului. La Secţiunea „Expoziţia Eco” : Premiul I (500 lei) – Guţu Iulia, Colegiul Naţional I.C. Brătianu; Premiul II (300 lei) – Morăreasa Monica, Şcoala Gimnazială nr. 14, Piteşti; Premiul III (150 lei) – Sbârnac Tatiana, Biblioteca Comunală Morăreşti, Argeş.
La Secţiunea „Cel mai bun proiect”, câştigătoarea premiului în valoare de 300 lei a fost desemnată bibliotecara Dumitru Micşunica-Gabriela de la Şcoala Gimnazială Marin Branişte din Suseni. Proiectul câştigător va avea continuitate prin parteneriatele încheiate la nivel judeţean şi, respectiv, naţional, cât şi prin accesarea de alte surse de finanţare nerambursabilă. Cele mai bune 10 proiecte realizate de către bibliotecari vor fi sprijinite în identificarea de surse de finanţare nerambursabilă pentru a putea fi depuse.
C. Vandici
0 Comentarii