Web Analytics

Filmuleţ şocant pe facebook, cu un preot argeşean care jonglează cu o fetiţă şi apoi o scufundă forţat în cristelniţă

de | 19.02.2021 10:36 | Actualitate, Culise

A luat prin surprindere și a făcut furori în țară, poziția lui Calinic privind ritualul botezului, acesta situându-se printre clericii care sunt favorabili unor practici mai umane în timpul scufundării micuțului care trebuie încreștinat. Ba unii dintre semeni s-au uitat chiar pieziș la tendințele spre modernitate ale arhiereului argeșean. Se știe însă că, personal, atunci când botează, arhiepiscopul îi scufundă pe copilași în cristelniță doar până la gât, după care le toarnă apă în căpuț, în timp ce rostește sacrele cuvinte de Botez. În Biserica Ortodoxă Română se încearcă o îmblânzire a ritualului, după ce un copilaș a murit înghițind apă în timp ce era botezat. Se întâmpla undeva prin Moldova, însă nici preoții argeșeni nu sunt ușă de biserică și se dedau la tot felul de jonglerii cu micuții. Este și cazul unui preot dintr-o parohie din Vedea. Într-un filmuleț postat pe rețeaua de socializare, se vede cum, după ce o aruncă în aer pe fetița încredințată de nașă și apoi o îndeasă forțat în cristelniță, deși mititica se agață cu mânuța, dintr-un impuls de supraviețuire, de marginea acesteia. Deși gestul preotului este șocant, în jur se aud râsetele celor prezenți la slujbă și care acceptă, fără a crâcni, tehnica de încreștinare.
(ELECTRO-CUTARE)

Citește și Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, lămuriri despre ritualul Botezului

Citește și Măsuri noi pentru preoții din Argeș. Botezul poate fi făcut și fără scufundare totală în cristelniță

Citește și Exclusiv. Arhiepiscopul Argeşului dezvăluie culisele unui botez princiar / Calinic: „Pentru sprijinul dat lui Nicolae, mi s-a reproşat că sunt antidinastic”

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. ” …după ce un copilaș a murit înghițind apă în timp ce era botezat”. Nu a fost numai „un copilas”, au fost mult mai multi copilasi care au murit inecati de-a proastelea / in timp ce ” în jur se aud râsetele celor prezenți la slujbă ” .