Web Analytics
scris sâmbătă, 18.02.2023

Filmul unei piteștence, în finala Festivalului de la Cannes. O producție cu și despre Salvamont Argeș și câinii de avalanșă

Filmul „Contra Timp”/ „Aganist Time”, realizat de piteșteanca Manda Alexandra, studentă la Universitatea Hyperion, specializarea Regie Film și TV anul I, a ajuns în finala  Festivalului de la Cannes la cinci categorii.

Filmul unei piteștence, în finala Festivalului de la Cannes. O producție cu și despre Salvamont Argeș și câinii de avalanșă

Citește și: Poșta Română a expediat un colet în Mongolia în loc de Mangalia

Producția a pornit ca un proiect pentru examenul din semestrul 1 al primului an la facultate și a  beneficiat de sprijinul lui Ion Sănduloiu, șef Salvamont Argeș, și Câini de avalanșă Salvamont România. S-a transformat însă într-un film finalist la Cannes WORLD FILM FESTIVAL REMEMBER THE FUTURE.

Citește și: Primele condamnări pentru clanul Boceanu de la Câmpulung. Traficanții racolau tinere prin metoda “loverboy”

Filmul are ca subiect relația de prietenie și iubire dintre salvamontiști și câinii acestora, dar și obstacolele, riscurile și părțile mai putin cunoscute din viața de fiecare zi a salvatorilor montani. A ajuns în finală la cinci categorii: “Best Documentary (Short)”;  ”Best Original Song”; “Best Adventure/Superhero Film”;  „Best Student Film” și „Best First Time Filmmaker (Short)”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *