Web Analytics

Filmările de la Goleşti pentru „Moromeţii 3” se fac la „Băcănia de la Paloşu”

de | 9.03.2023 13:00 | Actualitate, Culise, Cultură, Home

Vă spuneam recent că la Muzeul Golești au început filmările pentru „Moromeții 3”, un nou lung metraj în regia lui Stere Gulea, adaptat după opera lui Marin Preda. Regizorul a venit în urmă cu trei săptămâni la Golești și a ales pentru unele filmări… „Băcănia de la Paloșu”. Este vorba despre un ansamblu ce face parte din superbul muzeu în aer liber de arhitectură țărănească și care, în film, va fi sediul cooperativei, al magazinului sătesc, locul unde oamenii se întâlnesc și fac politică, adică mai „pun țara la cale”, un fel de „Poiana lui Iocan” pe stil socialist.

Filmul continuă, de fapt, povestea lui Niculae, fiul cel mic al lui Ilie Moromete (vezi „Marele Singuratic”), devenit tânăr scriitor în anii 1950-1960, în „obsedantul deceniu” de început al socialismului în România și al abuzurilor staliniste. Pe 3 martie, în prima zi de filmări de la Golești, echipa de la „Moromeții 3” a început lucrul la ora 7 dimineața și a continuat până la lăsarea serii (zece ore de filmări).

La Muzeul Golești au fost filmate numeroase secvențe din filme precum „Haiducii”, „Tănase Scatiul”, „Falansterul”, „Trandafirul Galben”, „Misterele Bucureștiului”, „Ciuleandra”, „Iancu Jianu zapciul”, „Iancu Jianu haiducul”, „Coana Chirița”, „Trenul vieții”, „Aniela” etc.
(ELECTRO-CUTARE)

Citește și Din Bughea, pe platourile de filmare de la Istanbul

Citește și Proxeneţi din Trivale aflaţi sub control judiciar, arestaţi din nou după o filmare pe Facebook

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *