Web Analytics

Film realizat de Elisabeta Bostan, în premieră la Lereşti

de | 2.08.2018 15:00 | Cultură

Sâmbătă, 28 iulie, Ateneul „Sarmiza Bilcescu – Alimănișteanu” din Lerești a devenit centrul cultural al Muscelului, găzduind premiera filmului „Ajunul Sărbătorilor în Lereşti”, realizat de Elisabeta Bostan.
Au fost prezenți, alături de protagoniștii acestui film – lereștenii – personalități muscelene, administrația comunei – primarul, viceprimarul și consilieri locali – președintele Consiliului Județean Argeș și reprezentanții Dacin Sara, precum şi alte personalități ale cinematografiei românești.
Regizor, scenarist, producător, Elisabeta Bostan este una dintre emblemele filmului românesc pentru copii şi mentorul câtorva zeci de generaţii de regizori români. A ales Lereștiul și Muscelul pentru autenticitatea și frumusețea locurilor, a tradițiilor și a oamenilor, aici luând ființă și primul club de film dedicat copiilor, idee cuprinsă și în cadrul proiectului ”Respect pentru valorile naționale”.
După premiera filmului despre tradițiile sărbătorilor de iarnă muscelene, preşedintele Dan Manu i-a oferit doamnei Elisabeta Bostan o plachetă de excelență pentru contribuția majoră la crearea și dezvoltarea filmului pentru copii și tineret, precum și pentru promovarea celei de-a șaptea arte în rândurile tinerelor generații și a cinematografiei românești la nivel mondial.
Marian Niţescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii