Web Analytics

Filarmonica Pitești organizează un nou masterclass internațional de dirijat orchestră

de | 4.09.2023 16:47 | Actualitate, Cultură, Home

După 13 ani, Filarmonica Pitești organizează un nou masterclass internațional de dirijat orchestră. De astăzi și până duminică, alături de Asociația ”Suonarte” se desfășoară Romania 1st International Conducting Masterclass & Competition with Maestro Michalis Economou”.

Michalis Economou este unul dintre cei mai activi dirijori și compozitori ai generației sale, o figură importantă a scenei muzicale elene. Este director muzical al Orchestrei Simfonice Radio a Greciei, fost director muzical al prestigioasei orchestre a filarmonicii din Qatar, dirijor șef al orchestrei simfonice din Atena și director al departamentului de muzică de la Universitatea Tehnică din Atena.

Citește și Câmpulung: Depistat conducând sub influența unor substanțe cu efect psihoactiv

A fost, de asemenea, dirijor invitat principal al filarmonicii din Malta și a colaborat cu peste 30 de orchestre simfonice din Europa, SUA și Asia.

Cursul se va finaliza cu două concerte simfonice susținute sâmbătă, 9 septembrie, și duminică, 10 septembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional.

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești vor urca pe scenă cei 14 cursanți din Chile, Belgia, Austria, Coreea de Sud, Anglia, Italia, Grecia, Japonia și România. Intrarea va fi liberă în ambele seri!

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii