Filarmonica Pitești. Concert simfonic, doar cu 50% din public

de | 4.10.2021 11:56 | Actualitate, Home

Filarmonica Piteşti organizează joi, 7 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Simfonia a Centrului Multifuncţional primul concert simfonic al lunii. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Theo Wolters, participă, în premieră, ca solistă, violonista Natalia Pancec. În program: W. A. Mozart – Concertul pentru vioară și orchestră în La major nr. 5 și A. Dvorak – Simfonia a VIII-a .

Dirijorul Theo Wolters este al 11-lea copil al unei familii de muzicieni din Olanda. Încă de mic a studiat trompeta, fiind membru al unei orchestre de suflători condusă de tatăl său. Studiile universitare le urmează la Conservatorul din Maastricht, unde este îndrumat de reputaţi profesori. A fost solo-trompetist la OverrijselsPhilharmonischdin Enschede (Olanda). Din 1979 devine membru al celebrei Royal Concertgebouw Orchestra din Amsterdam, realizând cu aceasta numeroase înregistrări cu dirijori de renume. În paralel cu studiul instrumental şi orchestral, a studiat arta dirijoratului. A susţinut concerte, ca dirijor, cu orchestre din Olanda, Slovacia, Rusia, Coreea de Sud, Germania, România ș.a. Este dirijor invitat permanent al orchestrelor simfonice din Cluj, Sibiu şi Piteşti. În stagiunile precedente, Theo Wolters a mai condus orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti.

Șef partidă la vioara I în orchestra Filarmonicii „George Enescu” din București, Natalia Pancec a absolvit Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” și Universiattea Națională de Muzică, ambele din București. Doctor în muzică, a cântat, ca solistă, cu filarmonicile din: Sibiu, Brașov, Bacău, Galați., Râmniu-Vâlcea, Orchestra Universității Naționale de Muzică București și Orchestra Simfonică București, colaborând cu dirijori de prestigiu ca: Nicolae Moldoveanu, Ovidiu Bălan, Tiberiu Soare, Florin Totan, Dumitru Goia, Costin Adrian Grigore. Câștigătoare a numeroase premii (concursurile Paul Constantinescu, George Enescu și Jeunesses Musicales), violonista Natalia Pancec a susținut recitaluri în Sala „George Enescu” a UNMB, Aula Palatului Cantacuzino, Sala Dalles și Ateneul Român, cântând în compania pianistelor Verona Maier, Simona Strungaru și Taeko Ishinabe (Japonia), a chitaristului Maxim Belciug. Ca urmare a câștigării poziției de șef partidă, cântă pe o vioară Gennaro Vinaccia (din 1770), pusă la dispoziție de filarmonica din Bucureşti.

Ca urmare a faptului că la Pitești s-a depășit incidența de 4 la mia de locuitori, intrarea în sala de spectacole se va face pe baza certificatului verde. Participarea publicului este de 50% din capacitatea sălii de concert. Spectatorii vor purta masca de protecție.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 comentarii

Ultimele articole

Pateul de porc – doar 15% ficat de porc în compoziție
Pateul de porc – doar 15% ficat de porc în compoziție

InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip pate de porc ce se regăsesc pe piața din România. În total au fost analizate 40 de produse. Citește și: Exclusiv. Dezvăluirile comandantului scos la pensie: „Le-am spus colegilor de la Poliţia Mioveni că...

Argeș. Numărul infectărilor a depășit 1000, în ultimele 24 de ore
Argeș. Numărul infectărilor a depășit 1000, în ultimele 24 de ore

SITUAȚIA EPIDEMIOLOGICĂ DIN JUDEȚUL ARGEȘ – COVID 19Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel: -incidența pe ultimele 14 zile: 7,76 (ieri 6,35) -persoane...

Romani in UK va recomanda: Concert Subcarpați 
Romani in UK va recomanda: Concert Subcarpați 

Voiam sa va  spunem ca mult asteptatul concert romanesc din UK, Subcarpati, va avea loc pe 3 aprilie la Electric Ballroom.  Marea revedere Subcarpati era planificata inainte de inceputul pandemiei dar iata-ne ajunsi la momentul in care putem cu certitudine sa va...