Filantropie sau chirie? Medicul Boţu de la angiograf a fost plasat într-un apartament al magnatului Axinte

de | 13.08.2015 18:54 | Dezvăluiri

La aducerea angiografului în județul Argeș, autoritățile locale au precizat că le asigură medicilor de la laboratorul Angiografie condițiile necesare pentru performanță. Medicii Cătălin Uşurelu din Piteşti şi bucureşteanul Elvis Boţu au sosit în județul nostru de la Spitalul Fundeni din Capitală. Cum medicul Elvis Boțu este originar din București, autoritățile locale au încercat să-i găsească acestuia o locuință. 

Pentru că am vrut să aflăm cine îl ajută cu adevărat pe tânărul medic, am stat de vorbă pe acest subiect cu jurista Consiliului Județean, Alisa Ciobanu, care ne-a precizat următoarele: „Consiliul Județean Argeș nu plătește nimănui chirie. Nu avem cadru legal și nici nu putem. Singura care are cadru legal e Primăria Pitești”. Deoarece Consiliul Județean Argeș nu avea cadru legal, în acest sens s-au făcut solicitări către Primăria Pitești, care, printr-o hotărâre de Consiliu Local, din octombrie 2014, i-a oferit Spitalului Județean de Urgență Pitești, în speță doctorului Elvis Boțu, o locuință de serviciu situată în strada Aleea Căminelor din cartierul Găvana. Dar condițiile de aici lăsau mult de dorit, așa că doctorul Boțu a cerut o altă locuință. În cele din urmă pe fir a intrat omul de afaceri Gheorghe Axinte, patronul Argecom, care i-a oferit doctorului un apartament în blocul pe care l-a construit în zona Negru Vodă, lângă fosta puşcărie. Sub ce formă, gratuit sau cu chirie, n-am aflat deocamdată deoarece nu l-am putut contacta pe cunoscutul om de afaceri. 

Dr. Elvis Boţu: „Da, Axinte este proprietarul. Mai multe, pe mine nu mă interesează..!”

Totuşi, tânărul medic de la angiograf este că convins cei de la Consiliul Judeţean i-au dat  apartament în blocul deţinut de cunoscutul om de afaceri Gigi Axinte: „Pe mine m-au ajutat autoritățile locale prin Consiliul Județean. Mi-au asigurat un apartament fără să plătesc chiria, eu plătesc doar cheltuielile de întreținere. Nu știu exact cui aparține”, a precizat dr. Elvis Boțu. Întrebat dacă Gheorghe Axinte este proprietarul apartamentului, doctorul Boțu  ne-a confirmat acest lucru, menționând că nu-l interesează cine este proprietarul, atâta timp cât are condiții optime pentru a locui ca să-și poată face treaba cum trebuie la Spitalul Județean: „Da, el este. Mai multe lucruri nu mă interesează pe mine”, a mai adăugat dr. Elvis Boțu. Întrebat cum a fost ales apartamentul omului de afaceri Gheorghe Axinte, Florin Tecău, președintele CJ Argeș, a fost surprins de această informație, precizând că nu știe nimic despre acest subiect și că el a făcut doar o solicitare către Primăria Pitești ca să-i dea doctorului o locuință. Alex Vlaicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii