Fiica patronului de la pensiunea Casa Cristina îşi contrazice mama într-un dosar de la Crimă Organizată

de | 22.12.2011 12:31 | Dezvăluiri

# Scandal în familia omului de afaceri Bogdan Gâlculescu. # Gabriela Gâlculescu a reclamat la BCCO Pitești că fiica ei minoră a căzut victimă a unei rețele de traficanți de carne vie care a plănuit s-o scoată din țară cu o carte de identitate falsă. # Inițial, declarația mamei a fost întărită și de fată care a spus că iubitul ei, Toma Florin, a vrut s-o scoată din țară ca să o trimită să se prostitueze în Italia. # Ulterior, fata a revenit, declarând organelor de cercetare că a dat respectiva declarație la presiunea părinților. # Elevă de liceu, fiica familiei Gâlculescu a rămas corigentă la o materie, apoi s-a îndrăgostit de un furnizor al firmei tatălui ei și a fugit de acasă.

Mama îl reclamă pe iubitul fetei că voia să o trimită la produs în Italia

În urmă cu circa trei luni, Gabriela Gâlculescu, soția patronului pensiunii  Casa  Cristina din Câmpulung, a făcut o sesizare de-a dreptul stupefiantă la organele de poliție din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate Pitești: cum că Toma  Florin, un colaborator al firmei lor, încercase să le racoleze fiica minoră, pentru a o transporta în Italia ca să practice prostituția. Conform reclamației depuse de doamna Gâlculescu, fostul angajat i-ar fi procurat fetei lor, pentru trecerea frontierei, chiar și o carte de identitate falsă. Am spus că sesizarea era de-a dreptul stupefiantă pentru că victimele obișnuite ale traficanților de carne vie sunt îndeobște fete provenind din familii sărace sau cu părinți plecați în străinătate, la muncă, și lăsate nesupravegheate, nicidecum odrasle de bani gata. Prin urmare, am început să documentăm acest caz și așa am aflat că fiica soților Gâlculescu, elevă în clasa a X-a la un liceu din Pitești, a rămas corigentă la o materie, iar situația ei școlară a devenit subiect de certuri și neînțelegeri cu părinții. Când avea ciocniri în familie pe tema situației ei de la școală, cunoscuții familiei Gâlculescu spun că fata obișnuia să plece de acasă, ca să fugă de ceea ce ea considera a fi o cicăleală. Din informațiile noastre, așa s-a întâmplat și în luna septembrie a.c.: fata a fugit de acasă, după ce se certase cu părinții și s-a refugiat la o prietenă, în Câmpulung, de unde, în ziua următoare, a plecat la o pensiune din Lerești, de unde se pare că aceştia au reușit să o recupereze cu ajutorul poliției. Surse judiciare spun că minora se încurcase cu  Toma Florin, director de marketing la firma care aproviziona cu consumabile pensiunea Casa Cristina (cel împotriva căruia a făcut plângerea doamna Gabriela Gâlculescu, n.red), dar își ascundea relația de ochii părinților, de teamă că ei nu vor fi de acord. După una din certurile obișnuite cu părinții, tot mai nemulțumiți de escapadele odraslei rebele, fata i-ar fi spus iubitului că ar vrea să plece într-un loc în care să nu mai audă nici de părinți, nici de probleme. Prin urmare, fiica omului de afaceri Bogdan Gâlculescu a intrat în anturajul acestui Toma Florin, a fost prezentată prietenilor și cunoscuților acestuia, cărora le-ar fi spus că vrea să plece undeva foarte departe de părinții ei incomozi. Unul dintre cunoscuții iubitului ar fi venit cu ideea de a-i fabrica fetei un act de identitate fals, cu o fotografie a ei prelucrată astfel încât să pară mai vârstnică și cu data nașterii modificată, pentru a apărea ca fiind majoră. Buletinul fals ar fi fost necesar pentru ca fata soților Gâlculescu să poată ieși din țară.

”Am făcut afirmaţii neadevărate întrucât fusesem pusă de părinţii mei”

Dacă în primele declarații pe care minora le-a dat organelor de cercetare, ea a recunoscut că iubitul îi procurase un act de identitate fals pentru a pleca în Italia cu el, unde să se prostitueze în folosul lui, ulterior a revenit și a dezmințit această afirmație. Tot ea declarase inițial că iubitul îi povestise cum frauda bancomate în Spania, pentru ca ulterior să dezmintă și aceste susțineri. Într-un final, fata s-a rezumat la a spune că tot ce a spus a fost de teama părinților și că nimic nu este adevărat din cele declarate împotriva lui Toma Florin: „Am făcut afirmații total neadevărate pentru a mă scăpa basma curată din situația în care mă aflam, întrucât fusesem pusă de către părinții mei în situația de a alege de a fi victimă sau vinovat. Regret că am făcut afirmații neadevărate în declarația dată olograf (declarația anterioară – n. red.), în care l-am acuzat pe Toma Florin de lucruri neadevărate pentru a mă salva pe mine în fața părinților mei.”
În consecință, soluția dispusă de procurorul DIICOT a fost de neîncepere a urmăririi penale față de Toma Florin sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de persoane minore, „întrucât fapta nu există”. Cum s-ar putea explica întreaga tevatură? Păi ar fi trei variante posibile. Una ar fi că toată povestea nu a fost decât o scorneală a unei adolescente cu imaginație bogată pentru a-și ascunde comportamentul reprobabil în fața părinților. A doua variantă ar putea fi că fata, părinții ei, au fost intimidați, mai ales în condițiile în care declarațiile minorei nu sunt susținute de probe concludente. O a treia variantă ar putea fi că tăcerea cuiva a fost cumpărată, pentru a nu se mai face valuri în acest caz foarte ciudat.

Patronul de la Casa Cristina îl ia pe ”nu ştiu” în braţe

L-am contactat telefonic și pe omul de afaceri Bogdan Gâlculescu, tatăl minorei,  pentru a afla punctul său de vedere cu privire la cele întâmplate  și la „verdictul” dat de oamenii legii.
# Domnule Gâlculescu, care este motivul pentru care ați intrat în alertă în legătură cu fiica dv?
– Nu înțeleg despre ce este vorba. Ce este cu fiica mea?
# Soția dvs a depus o plângere la Crimă Organizată cu privire la faptul că s-a încercat racolarea fiicei dumneavoastră, care este minoră, de către o rețea de traficanți de persoane.
– Eu nu știu nimic despre așa ceva, nici nu există nicio plângere și nici nu știu despre ce vorbiți. Nu a făcut nimeni nicio plângere nicăieri, iar eu nu am niciun fel de probleme în familia mea.
# Atunci, cum se face că există și o rezoluție de la DIICOT în legătură cu sesizarea făcută de către doamna Gâlculescu Gabriela? Nu așa se numește soția dv?
– Ba da, Gabriela o cheamă pe soția mea, dar vă asigur că nu a făcut nicio plângere.
# Și dacă vă spun că eu sunt absolut sigură că soția dvs a făcut o plângere în care reclama racolarea fiicei dvs de către o rețea de trafic de carne vie?
– Eu vă spun că nu a făcut nimeni nicio plângere pentru că nu avea de ce. Chiar îmi vine să râd de ceea ce îmi spuneți.
# V-aș fi înțeles dacă mi-ați fi spus că nu doriți să discutăm despre acest subiect, decât să încercați să mă convingeți că nu știți absolut nimic.
– Păi și ce vreți de la mine să vă mai spun? Ăsta este punctul meu de vedere, adică nu a depus nimeni nicio plângere.
# Dar poate că mediatizarea cazului fetei dvs ar putea-o ajuta, zădărnicind eventualele tentative de recrutare despre care soția dv a sesizat organele judiciare.
– Nu știu ce urmăriți de fapt. Să îmi faceți bine sau să îmi faceți rău? Eu am lucrat în presă, iar dv încercați să vindeți castraveți grădinarului.
# Poate că o să vă mai gândiți, totuși, atunci când veți primi acasă comunicarea soluției date de procuror.
Adriana Gândilă

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii