Web Analytics

Fiica marelui istoric Gheorghe Brătianu va fi repatriată la Vila Florica

de | 5.04.2018 07:49 | Actualitate

Maria Bratianu 2Rămășițele pământești ale Mariei Brătianu, fiica cea mică a ilustrului istoric Gheorghe Brătianu și sora Ioanei Brătianu, vor fi repatriate la Vila Florica joi 12 aprilie, în cadrul unei ceremonii speciale la care vor participa zeci de personalități, printre care se numără Ana Blandiana și Lucia Hossu Longin. Anunțul a fost făcut de către președintele CJ Argeș, Dan Manu, în cadrul unei conferințe de presă speciale, la care au participat fostul ministru Nicolae Noica (autor și al unei cărți despre Ion I.C. Brătianu) și sociologul Bogdan Ficeac.
Maria Brătianu a murit la vârsta de 89 de ani, în noaptea de 29 spre 30 octombrie 2017, la Paris. Rămășițele ei vor fi depuse în cripta Brătienilor de la Vila Florica.
Profesorul Nicolae Noica a prezentat și o copie a certificatului de naștere al marelui istoric Gheorghe Brătianu, certificat găsit anul trecut după ani de căutări de către Alexandru Istrate, un istoric de la Iași.
”Gheorghe Brătianu a fost de valoarea lui Nicolae Iorga ca istoric și puțină lume știe asta”, a spus Nicolae Noica. Gheorghe Brătianu s-a născut ca urmare a unei relații avut de Ion I.C. Brătianu cu Maria Moruzi. Și cum Ion I.C. Brătianu dorea să recunoască copilul, acesta a fost căsătorit o zi cu Maria Moruzi. Procedurile de divorț au durat ulterior un an.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii