Web Analytics
scris sâmbătă, 05.08.2023

Festivalul Mamaia revine după o absență de 11 ani

În acest an se împlinesc 60 de ani de la prima ediție a Festivalului Mamaia, când în fața publicului au cântat Ioana Radu, Dorina Drăghici, Luigi Ionescu, Gigi Marga, Nicolae Niţescu, Ludovic Spiess, Doina Badea și Aurelian Andreescu. Festivalul Mamaia a lansat artiști care au scris istoria muzicii ușoare românești. După 11 ani de absență, Festivalul va fi readus publicului cu o ediție aniversară care să nu cuprindă un concurs, ci doar recitaluri și concerte susținute de nume care s-au consacrat pe scena Teatrului de Vară. Festivalul va avea loc în perioada 25-27 august, în Piaţeta Perla din Mamaia şi va fi comunicat de Horia Ghibuţiu, realizatorul emisiunii Rock Around The Talk, la Rock FM. Festivalul va fi prezentat de Liana Stanciu (realizatoarea emisiunii În direct cu viaţa la TVR 2) şi Aurelian Temişan (artist şi jurat la Te cunosc de undeva, la Antena 1).

Festivalul Mamaia revine după o absență de 11 ani

Citește și: Miercuri, 9 august, gratis la Zoo Pitești, de Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice

„Sunt un pic mai mic decât Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia, care împlineşte 60 de ani vara asta, dar cu atât mai mare e onoarea de a fi fost numit ofiţer de presă al acestei ediţii aniversare. După 11 ani de absenţă, festivalul devenit un reper cultural-turistic pentru societatea românească merită o ediţie jubiliară, cu recitaluri şi concerte susţinute de nume lansate pe scena Teatrului de Vară, dar şi cu tineri care reînnoadă tradiţia ce obligă. Sunt încântat să pot comunica acest festival de clasă, reprezentativ pentru piaţa muzicală din România şi pentru generaţii întregi de români. Prin artiştii invitaţi şi momentele aduse în faţa spectatorilor, cu orchestra Festivalului de Muzică Uşoară Mamaia, dirijată de Daniel Jinga, va fi o ediţie de lux şi de ţinut minte pentru multă vreme.”, a spus jurnalistul.

Citește și: Calinic despre operația pe cord suferită: „Era posibil ca inima să nu mai pornească niciodată”

În cadrul Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia vor fi artişti care vor primi premii pentru întreaga activitate. Printre aceşti artişti se numără nume precum Corina Chiriac, Horia Moculescu, Marius Ţeicu şi Angela Similea.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *