Web Analytics
scris duminică, 10.09.2023

Festivalul Enescu: Orchestra Filarmonică din Viena la Sala Palatului, azi 10 Septembrie

Ziua de azi începe cu un concert din Seria de concerte pentru familii şi copii, de la ora 11:00, în Sala Majestic a Teatrului Odeon. „Pinocchio… with „strings” attached” va fi concertul interpretat de Romanian Chamber Orchestra, dirijată de Gabriel Bebeșelea, cu Cristina Bohaciu Sârbu în rol de prezentator și Ioana Mărcoiu narator. Solist va fi clarinetistul Petru Pane. În program vor fi lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Bella Bartók, și Javier Gandolfi. Concertul este sold-out.

Festivalul Enescu: Orchestra Filarmonică din Viena la Sala Palatului, azi 10 Septembrie

Tot azi are loc și concertul Ensemble Contempo Paris, în cadrul Seriei Enescu și contemporanii, de la ora 11:00, la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă, București. În program vor fi compoziții de Robert Schumann și George Enescu.

Citește și:

În cadrul Seriei Orchestrelor românești azi de la ora 13:00 va urca pe scena de la Sala Radio Orchestra Simfonică Bucureşti, alături de dirijoarea Delyana Lazarova, Diana Moş la vioară şi Vlad Stănculeasa la vioară. În program vor fi lucrări de Dediu, Iorgulescu, Bartók și Sibelius. Biletele se găsesc aici. În cadrul aceleiași Serii, Ansamblul Musica Ricercata va urca pe scena de la Teatrul Odeon, începând cu ora 18:00, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea, alături de Corul de cameră Preludiu, dirijat de Andrei Stănculescu. În program vor fi opere de Rossini, Donizetti şi Fioravanti. Vor interpreta tenorul Lawrence Brownlee, soprana Rodica Vica şi baritonul Mihail Dogotari.

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu o gală de operă în interpretarea sopranei ruse Aida Garifulina și a Orchestrei Filarmonice Würth, condusă de dirijorul Claudio Vandelli. În program vor fi arii din opere celebre compuse de Charles Gounod, Léo Delibes, José María Giménez, Heitor Villa-Lobos, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Pietro Mascagni, Franz Schubert și Ruggero Leoncavallo.

Azi are loc și primul concert al Orchestrei Filarmonice din Viena, în cadrul Seriei Mari Orchestre ale lumii, pe scena de la Sala Palatului, de la ora 19:30. Orchestra va fi dirijată de Jakub Hrůša, cu Igor Levit la pian. În program vor fi lucrări de Johannes Brahms și Antonín Dvořák. Biletele sunt disponibile aici.

Duminica se încheie cu un concert din Seria Concertelor de la miezul nopții, la Ateneul Român, de la ora 22:30, când pe scenă va urca orchestra barocă Europa Galante, sub bagheta dirijorului Fabio Bondi. În program vor fi lucrări de Mozart, Haydn și Vivaldi. Concertul este sold-out.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *