Web Analytics
scris vineri, 25.08.2023

Fenomenul consumului de droguri a scăpat de sub control. Autoritățile ascund adevărul, testând mai puțini șoferi

Deși fenomenul consumului de droguri e scăpat de sub control, autoritățile ascund adevărul, testând mai puțini șoferi, acuză sindicaliștii din Poliție. Aceștia reclamă grave probleme privind dotarea agenților cu aparate pentru depistarea substanțelor psihoactive.

Fenomenul consumului de droguri a scăpat de sub control. Autoritățile ascund adevărul, testând mai puțini șoferi

Citește și: Bărbat prins sub tractor, în Curtea de Argeșt prins sub tractor, în Curtea de Argeș

Mai mult, peste un sfert din aparatele folosite acum de agenți pentru a-i depista pe șoferii drogați ar da erori. „Pentru reducerea riscului apariţiei unor rezultate neconcordante între testele preliminare efectuate cu aparatele Aquila Scan şi analiza probelor biologice, vom suspenda utilizarea acestor aparate până la stabilirea cauzelor care conduc la astfel de situaţii”, se arată într-o notă internă transmisă polițiștilor. Liderii sindicatului de poliţie „Europol” spun că acest mesaj a fost trimis de Direcţia Rutieră către agenţii din teren, după un val de rezultate fals pozitive. Zeci de şoferi au rămas fără permis pentru consum de droguri, cei mai mulţi din Maramureş. Poliţia Română a negat că a transmis acest mesaj. Susţine că ar fi achiziţionat 54 de astfel de aparate prin licitație, din China, iar în alte judeţe nu au dat rezultate false.

Citește și: Un bărbat a încercat să hrănească un urs pe Transfăgărășan. A fost la un pas de a-și pierde piciorul

Din cauza rezultatelor fals pozitive s-a modificat şi legea care le dă poliţiştilor posibilitatea să restituie unui şofer aflat în această situaţie dreptul de a conduce, înainte de închiderea dosarului penal, care ar fi durat şi câteva luni de zile. Acum, aceste aparate sunt trecute de reprezentanţii poliţiei între cele 184 aflate în dotare. Surprinzător, din cele 41 de judeţe, cele mai multe aparate ar fi distribuite în Constanța. Deşi înaintea tragediei de la 2 Mai, în care doi tineri au fost omorâţi de un şofer drogat, nu s-a găsit niciunul disponibil, după cum a susţinut şeful Poliţiei judeţene Constanța.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *