Web Analytics
scris vineri, 05.07.2024

Femeia care îl acuză pe Brânză că a bătut-o i-a făcut plângere penală şi pentru distrugere şi furt de arbori

La sfârșitul lunii iunie 2024, Judecătoria Curtea de Argeș a admis cererea reclamanților Ion și Livioara Andrei, adică a patronului SC Andris SRL, cunoscut sub numele de Brânză – cel care a fost scutit de ÎCCJ de zece ani închisoare pentru fraude silvice în dosarul Cheresteaua 1 – și a soției sale. Conform minutei publicate pe site-ul instanței de judecată, acesta trebuie să primească suma de 27.000 lei cu care ar fi vândut o livadă pe o chitanță de mână, la care ar trebui să se adaugee și 3.365 de lei cheltuieli de judecată, restituind în schimb terenul, prin asta restabilindu-se, zice istanța, situația anterioară. Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Femeia care îl acuză pe Brânză că a bătut-o i-a făcut plângere penală şi pentru distrugere şi furt de arbori

Dar partea interesantă este că pârâtul este soțul femeii care l-a acuzat pe patronul fabricii Andris SRL că ar fi bătut-o și i-a făcut plângere penală după ce a obținut un certificat medical ce impunea 30 de zile de îngrijiri medicale. Situația este și mai complicată, pentru că soții Tudor au reclamat deja distrugerea mai multor arbori și pomi fructiferi (meri, pruni, nuci, cireși, salcii și salcâmi) de pe terenul de Sub Mal, iar sub acest aspect se fac cercetări într-un dosar de furt, distrugere și furt de arbori, procedându-se deja la audieri în respectiva cauză. Așa că soții Tudor ar primi ei terenul înapoi, numai că pe acesta nu se mai află livada lor! Și atunci vor restabilirea situației în totalitate, adică plata pomilor tăiați și compensarea celor doi ani în care nu au beneficiat de uzufructul bunului lor.

Dar să cităm din declarația pe care Elena Tudor, vecina din Gănești a lui Ion Andrei, a făcut-o comandantului Poliției Pietroșani:
„În data de 04.05.2022 m-am deplasat la terenul meu de Sub Mal, unde am găsit oameni trimiși de către Andrei Ion curățind locul, spunându-mi că a fost cumpărat de el. Terenul este numai o parte moștenit de soțul meu, iar trei părți este cumpărat în timpul căsătoriei și nu face obiectul vânzării fără acordul meu. Din această cauză m-am deplasat la părinții numitului Andrei Ion pentru a le explica situația reală și ca să cer o întâlnire cu fiul lor pentru a lămuri lucrurile. În timp ce mă găseam la poarta părinților lui, pe teren public, pentru a discuta amiabil cum stau lucrurile, a ieșit la poartă și nora lui, explicându-i și ei încă o dată situația creată. Când mă pregăteam să plec acasă, a apărut și sus-numitul cu mașina, blocându-mi trecerea. A coborât din mașină și am început să îi explic cum stau lucrurile, dar nu am apucat să îi spun tot că s-a năpustit asupra mea cu jigniri, amenințări, cuvinte murdare și vulgare. În timpul discuției i-am spus să înceteze curățenia de pe locul meu. Auzind cele spuse, a început să țipe, zicându-mi că dacă mă prinde acolo mă bate și mă omoară pe loc. Eu am încercat să îi explic că ce a făcut el cu soțul meu nu este în regulă și atunci, foarte nervos, m-a luat prin surprindere lovindu-mă cu pumnii în cap. Eu apucând să îmi pun mâna dreaptă în cap pentru a mă apăra, m-am dezechilibrat…”
Femeia ne-a mai povestit că, după ce a ieșit din închisoare, vecinul Ion Andrei o hărțuește în continuare, probabil pentru a o face să își retragă reclamațiile.

Ion Andrei, zis Brânză: „Fapta s-a prescris!”

Am stat de vorbă și cu Ion Andrei, care neagă acuzațiile și spune că pomii i-au tăiat, de fapt, proprietarii de la care a luat – pe bază de chitanță de mână – respectiva livadă. „Deci, pomii i-au tăiat ei și au dus lemnele acasă. El cu băiatul care stă cu ei, au fost văzuți. Vă dau și martori câți vreți. El să vină cu unul singur să spună că a tăiat cineva de la mine. Eu nici atât nu am fost, că nu am călcat acolo. Ce anchetă să înceapă, că ea mi-a făcut mie plângere după doi ani și ceva, aproape trei ani, iar faptele sunt prescrise. Trebuia să facă în șase luni, dar vorbesc ca aspect. Dacă eu am fost plecat… au zis că eu mor pe acolo. Și cu celelalte acuze, că aș amenința-o, să îmi spună pe unu’ care m-a văzut claxonând la poarta lor sau plecând cu scârțâieturi… Unu’! Nu e frumos ce fac!”

Citește și Alte probleme penale pentru Ion Andrei, zis „Brânză”, principalul inculpat din dosarul „Cheresteaua”. O femeie îl acuză pe „Brânză” că a bătut-o în cap şi i-a rupt oasele de la o mână

Citește și Motivarea Judecătoriei Piteşti în procesul accidentului de muncă soldat cu un deces. Inquieto are de plată 100.000 euro daune morale către mama tânărului mort pe şantierul din Găvana

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită