Femeia bătută de primarul Vasile Leau s-a internat în spital

de | 25.01.2012 23:40 | Dezvaluiri

# Ţepele poştăriţei din Boteni îl încaieră pe primar cu consătenii # Otilia Bănică (foto) îl acuză pe edil că a agresat-o ca să îi țină partea poștăriței Janeta Prunoiu, care îi este cumnată # Poștărița a adunat mai multe plângeri la poliție, după ce sătenii cărora le aducea pensia s-au trezit că i-au girat acesteia mai multe împrumuturi la bănci # În replică, primarul din Boteni spune că bătrâna care îl acuză că a bătut-o este ”bolnavă psihic” . Cazul poştăriţei Janeta Prunoiu, cumnata primarului Vasile Leau de la Boteni, a explodat în presă după ce una dintre victime a început să facă valuri. Otilia Bănică, rudă prin alianţă cu primarul Leau şi cea care are grijă de mama acestuia, a fost cea care a început să facă plângeri peste plângeri împotriva poştăriţei, dezvăluind modul în care Janeta Prunoiu a transformat o bună parte din sat în datornică vândută la bănci. Iar acest lucru l-a scos din sărite și pe primarul Vasile Leau, care nu a mai suportat afrontul de a fi asociat prin sat cu excrocheriile cumnatei sale, poștărița. Aflată pe patul Spitalului Municipal din Câmpulung, Otilia Bănică îl acuză pe primarul din Boteni că ar fi agresat-o, în timp ce edilul Vasile Leau se apără spunând că bătrâna „este bolnavă psihic”.

Varianta victimei. ”M-a târât afară, mi-a dat palme, m-a udat cu apă”

„M-am dus să văd de mama dânsului, în ziua aia, să am grijă de ea că e bolnavă, și el m-a bătut. Atât îmi aduc aminte, că eram aplecată să spăl o găleată, s-o clătesc, când am văzut că deschide uşa un om voinic, îmbrăcat în negru. L-am văzut făcând trei paşi, cu mâinile întinse spre mine, şi apoi nu-mi mai aduc aminte nimic. M-am trezit afară. M-a târât afară de acolo, mi-a dat palme, m-a udat cu apă. M-a pălmuit aşa de tare, de mă doare carnea pe tot obrazul şi la ochi. Nu mai pot de durere, de cât a putut să mă pălmuiască! Dacă nu era și nepotul meu de față, cine știe ce-mi mai făcea ?! Primar e el? Vasile Leau trebuia să mă înţeleagă şi pe mine, că m-a nenorocit poştăriţa asta, care a făcut atâtea prin sat! El e cel care a intervenit pentru ea şi a mai plătit pe ici, pe colo, din pagube. Putea să mă ajute şi pe mine să-mi recuperez banii, că doar l-am rugat atâta. De la poştăriţă a plecat tot scandalul meu cu el, de la ea ne-am certat. Ea m-a lăsat cu datorii şi acum nu e de găsit. Domnul primar m-a sunat mereu şi mi-a zis să mă potolesc și să nu mai vorbesc prin sat. Dar nu m-am gândit niciodată c-o să-mi facă aşa ceva, să mă bată, mai ales că m-am dus să am grijă de mama dânsului. Mai e şi cumnat cu fata mea şi naş la cealaltă fată!”, ne-a mărturisit cu lacrimi în ochi, de pe patul spitalului, Otilia Bănică.
La ora actuală, cazul a fost preluat de poliţie şi se fac cercetări pentru a se vedea unde este adevărul, atâta vreme cât primarul Vasile Leau susţine că e vorba de o cacealma, de un lucru pus la cale ca să îl discrediteze. În acelaşi timp, oameni din apropierea primarului spun că acesta este cunoscut ca un om „impulsiv şi necioplit” şi nu cred că Otilia Bănică stă în spital doar pentru a-l defăima pe acesta fără niciun motiv.

Varianta primarului. ”Vorbim aici despre un șantaj la adresa mea”

Vasile Leau, primarul comunei Boteni: ”Punctul meu de vedere concret este că vorbim aici despre un șantaj la adresa mea. Ea s-a apucat și a făcut niște credite cu o cumnată de a mea (poștărița Janeta Prunoiu, n.red.) pe la câteva bănci, pe la câteva CAR-uri și nu a mai putut să le mai plătească și a venit și mi-a zis să-i dau eu bani. Asta vroia ea! De fapt, ea susține că a văzut un om mare și negru și că nu mai știe ce s-a întâmplat. În casă la părinții mei zice că s-a întâmplat totul. Eu am fost la părinții mei și când am intrat în casă, s-a făcut că îi vine rău, dar nimeni nu a atins-o nici măcar cu un deget. De față a fost nepotul meu și cu mama mea și ei pot confirma asta. Nu știu ce a căutat la spital, poate să intre în concediu medical… Nu știu! Toată povestea asta a făcut-o ca să mă șantajeze, să-i dau bani pentru că nu are să plătească împrumuturile de la bănci și de la CAR-uri. S-a girat cu cumnata mea și mai știu eu ce alte năzbâtii. Ea tot îmi dădea telefon mereu și-mi spunea că trebuie să plătească 40 de milioane de lei… Adică să îi dau eu acești bani. Păi, eu am întrebat-o de ce să-i dau eu acești bani? Cică pentru cumnata mea… E o femeie care cred eu că nu e sănătoasă la cap!”
Material realizat de Ioana Ştefan, Marius Ionel

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole