Web Analytics
scris sâmbătă, 10.02.2024

Femei traficate în Pitești și Mioveni. Doi proxeneți au fost arestați

Vineri, 9 februarie, procurorii DIICOT au reținut doi inculpați cercetați pentru trafic de persoane în formă continuată, influențarea declarațiilor, șantaj în formă continuată și proxenetism.

Femei traficate în Pitești și Mioveni. Doi proxeneți au fost arestați

Din toamna anului 2021 și până în luna februarie 2024, inculpații, în baza unei înțelegeri prealabile, au recrutat două persoane vătămate prin metoda loverboy. Au profitat de situația materială precară a victimelor și le-au obligat să practice prostituția în apartamente închiriate în regim hotelier din București, Constanța, Mioveni, Pitești, Târgoviște, dar și din Germania și Elveția. Cei doi proxeneți au păstrat banii obținuți de victime.

La percheziții au fost găsite ambele persoane vătămate, înscrisuri, mai multe telefoane mobile și alte mijloace de probă. Cei doi proxeneți au fost arestați pentru 30 de zile.

„În luna august 2023, inculpații au exercitat acte de constrângere psihică asupra uneia dintre victime în scopul de a o determina să renunțe la intenția sesizării DIICOT cu privire la infracțiunea de trafic de persoane.
Începând cu toamna anului 2021 și până în luna februarie 2024, unul dintre inculpați a înlesnit unei femei practicarea prostituției prin asigurarea transportului și cazării în diverse locații din România, Germania și Elveția, beneficiind de sumele de bani astfel obținute.   
De asemenea, în cursul lunilor noiembrie și decembrie 2023, același inculpat  a constrâns, prin amenințări  cu exercitarea unor acte de violență, o rudă apropiată a uneia dintre victime pentru a o determina pe aceasta să-i achite o datorie”, a mai transmis DIICOT.  

Citește și Proxenet din Pitești, la închisoare! Fugise în Germania

Cei doi inculpați sunt recidiviști, fiind condamnați anterior pentru săvârșirea unor infracțiuni de aceeași natură. 
În prezent, aceștia se află în cursul judecății în fond la instanță, într-o altă cauză penală instrumentată de procurorii DIICOT- Structura centrală, având ca obiect și infracțiunile de trafic de persoane, respectiv trafic de minori, săvârșite în perioada anilor 2018 – 2019.

În cauză, organele judiciare au cooperat cu autoritățile de aplicare a legii din Germania și Elveția, prin intermediul Birourilor de Legătură ale Atașaților de Afaceri Interne la București.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul serviciilor centrale ale Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și luptătorilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Vlad Țepeș.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *