Web Analytics
scris duminică, 02.02.2025

Federația Română de Box naturalizează patru pugiliști cubanezi

Fără medalie la Jocurile Olimpice de 21 de ani, boxul românesc schimbă strategia la debutul ciclului olimpic pentru Los Angeles 2028.

Federația Română de Box naturalizează patru pugiliști cubanezi

Conducerea Federației Române de Box intenționează să naturalizeze mai mulți pugiliști cubanezi tineri, cu care să aibă șanse mari la medalii la Olimpiada din Statele Unite ale Americii.

Președintele Federației Române de Box, Vasile Cîtea, a declarat că forul pe care îl conduce a demarat deja formalitățile pentru naturalizarea a patru sportivi cubanezi, în vârstă de 19 ani. La Centrul Olimpic de Juniori și Tineret de la Brăila se află deja, de câteva luni, un antrenor cubanez, iar în scurt timp va fi adus în România și coordonatorul lotului de tineret al Cubei, însoțit de patru pugiliști.

Avem un antrenor cubanez la Brăila. De câteva luni, Alexander Izaguirre Sanchez se ocupă de pregătirea pugiliștilor noștri la Centrul Olimpic de Juniori și Tineret. Urmează să mai aducem încă un cubanez, este vorba despre antrenorul coordonator al lotului de tineret al Cubei, cu care m-am văzut la Budva, la Campionatele Mondiale de Tineret din Muntenegru. Am avut o discuție cu el, suntem destul de avansați în ecuația asta și sper să reușesc să-l aduc în România.

De asemenea, intenționăm să aducem și patru sportivi cubanezi. Am dat în lucru documentele, să li se facă pașapoarte. Sper din toată inima să-i aducem, doi dintre ei sunt campioni mondiali de tineret”, a declarat Vasile Cîtea pentru ProSport.

Șeful FR Box spune că obiectivul este formarea unui lot competitiv la nivel de seniori, care să aibă șanse la podium la Olimpiada de peste trei ani.

„Cu patru cubanezi naturalizați și cu ce mai vine din urmă, pe plan național, sper să spargem gheața și la Jocurile Olimpice. Vrem să mergem la Los Angeles cu o echipă cât mai mare și să aducem medalii. Aceasta este ținta noastră.

Sper ca experiența antrenorilor cubanezi să ajute, iar ei să fie un model pentru tehnicienii noștri. Avem 5-6 copii foarte buni crescuți în sistem centralizat”, a completat Vasile Cîtea.

Ultima medalie olimpică obținută de România datează din 2004. La Jocurile Olimpice de la Atena, Ionuț Gheorghe a cucerit bronzul, la categoria 64, iar de atunci niciun alt pugilist nu a mai urcat pe podium la Olimpiadă. Tot la Atena, Viorel Simion s-a oprit în sferturi, înainte de medalie, iar Marian Simion a fost eliminat în optimile de finală.

Citește și: La ceasul amintirilor. Mihai Ianovschi: „Am plâns când l-am auzit pe Mutu cât de frumos a vorbit despre mine şi familia mea”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită