Web Analytics

FC Argeş l-a transferat pe Mario Tudose la Benfica Lisabona

de | 17.08.2021 18:05 | Actualitate, Sport

FC Argeș și Benfica Lisabona au ajuns la un acord pentru transferul jucătorului Mario Tudose. Fotbalistul în vârstă de 16 ani a fost cedat la gruparea lusitană pentru suma de 200.000 de euro + TVA.

FC Argeș și-a păstrat și un procent de 20% dintr-o eventuală revânzare. Mario Tudose evoluează pe postul de fundaş central şi provine de la Centrul de Copii şi Juniori Leonte Ianovschi. Jucătorul format de antrenorul Daniel Nicolae Ghiță a evoluat în ultimii ani în Liga Elitelor Under 15 și 16. La începutul acestui an, Mario a semnat primul contract de profesionist cu FC Argeș. Fotbalistul piteștean are selecţii la naţionalele României Under 15 şi 16, fiind foarte apreciat de selecţionerii cu care a lucrat.

 

Citește și 17.08.2021: Ședința extraordinară a Consiliului Județean Argeș

 

Mario a devenit o piesă importantă şi în angrenajul reprezentativei U17 a României, fundaşul piteştean fiind folosit de selecţionerul Daniel Mogoşanu la toate partidele de pregătire disputate în acest an. România U17 va debuta în această toamnă în preliminariile Campionatului European 2022. Tricolorii vor întâlni Rusia (20 octombrie), Germania (23 octombrie) și San Marino (26 octombrie). Se califică mai departe la Turul de Elită, runda decisivă înainte de EURO, cele 13 câștigătoare ale grupelor, ocupantele locurilor secunde și cele mai bune 4 echipe clasate pe locul 3. Turul de Elită (8 grupe de câte 4) va avea loc în primăvara anului 2022, înaintea turneului final. La EURO vor merge câștigătoarele grupelor de la ”Elită” plus cele mai bune 7 ocupante ale locurilor secunde.

Mario Tudose: ”FC Argeș va râmâne în inima mea!”

Mario Tudose își dorește foarte mult să confirme așteptările la formația care în sezonul trecut a terminat campionatul Portugaliei pe locul 3, după Sporting Lisabona şi FC Porto: ”Este un pas înainte acest transfer. Benfica are o academie de top și pune mare accent pe tinerii de mare perspectivă. Vreau ca în 3-4 ani să ajung să joc la prima echipă, iar apoi să fac pasul într-un campionat și mai puternic. Vreau să mulțumesc pe această cale clubului FC Argeș care m-a format, dar și oamenilor de la Pitești cu care am lucrat. FC Argeș va rămâne mereu în inima mea!”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole