Web Analytics

17.08.2021: Ședința extraordinară a Consiliului Județean Argeș

de | 17.08.2021 17:39 | Actualitate

Astăzi, 17 august 2021, consilierii județeni s-au întrunit în ședință extraordinară, desfășurată prin mijloace electronice (on-line). Ședința a fost condusă de președintele Ion Mînzînă, pe ordinea de zi fiind aprobate următoarele proiecte de hotărâre:

 

Proiect de hotărâre privind încetarea de drept a mandatului de consilier județean al domnului Manole Nicolae Marius. Având în vedere că domnul Marius Manole a fost ales primar al comunei Aninoasa, mandatul de consilier județean a încetat de drept înainte de expirarea duratei normale, locul de consilier deținut de acesta fiind declarat vacant.

 

Proiect de hotărâre privind aprobarea execuției bugetare la data de 31.03.2021 pentru activitatea Județului Argeș. Judeţul Argeş a efectuat la data de 31.03.2021 plăţi în sumă de 62.927.317 lei (buget local) şi 130.156.451 lei (buget instituţii publice şi activităţi finanţate integral sau parţial din venituri proprii) pentru finanţarea unor acţiuni, precum: acţiuni generale economice, comerciale și de muncă (dezvoltare regională, protocol), transporturi, turism, pază şi ordine, învăţământ primar special şi programul ”Lapte şi corn”, sănătate, cultură, religie şi acţiuni privind activitatea sportivă şi de tineret, asistenţă socială, locuințe, servicii şi dezvoltare publică.

 

Citește și Sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii argeșeni la firme de pază

 

La data de 31.03.2021, Judeţul Argeş a încasat venituri ale bugetului local în sumă de 126.142.895 lei, din care cele mai importante categorii: venituri fiscale și nefiscale, finanţarea drepturilor acordate persoanelor cu handicap, subvenții din bugetul de stat pentru finanţarea unităţilor de asistenţă medico-sociale, finanțarea Programului Național de Dezvoltare Locală.

 

Faţă de prevederile trimestriale aprobate, în sumă de 108.715.000 lei, se constată că încasările bugetului local au fost de 126.142.895 lei, fiind în proporție de 116,03%.

 

Proiect de hotărâre privind actualizarea bugetului de venituri și cheltuieli al Județului Argeș pe anul 2021. La Spitalul Orășenesc Costești, Spitalul de Pneumoftiziologie Valea Iașului și Spitalul de Boli Cronice Călinești, unități sanitare aflate în subordinea Consiliului Județean Argeș, a fost actualizat bugetul de venituri și cheltuieli cu sume provenind din venituri din prestări servicii, donații și sponsorizări.

 

De asemenea, s-a aprobat repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor pentru ”Elaborarea și/sau actualizarea Planurilor Urbanistice Generale ale localităților și a regulamentelor locale de urbanism”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole