17.08.2021: Ședința extraordinară a Consiliului Județean Argeș

de | 17.08.2021 17:39 | Actualitate, Home

Astăzi, 17 august 2021, consilierii județeni s-au întrunit în ședință extraordinară, desfășurată prin mijloace electronice (on-line). Ședința a fost condusă de președintele Ion Mînzînă, pe ordinea de zi fiind aprobate următoarele proiecte de hotărâre:

 

Proiect de hotărâre privind încetarea de drept a mandatului de consilier județean al domnului Manole Nicolae Marius. Având în vedere că domnul Marius Manole a fost ales primar al comunei Aninoasa, mandatul de consilier județean a încetat de drept înainte de expirarea duratei normale, locul de consilier deținut de acesta fiind declarat vacant.

 

Proiect de hotărâre privind aprobarea execuției bugetare la data de 31.03.2021 pentru activitatea Județului Argeș. Judeţul Argeş a efectuat la data de 31.03.2021 plăţi în sumă de 62.927.317 lei (buget local) şi 130.156.451 lei (buget instituţii publice şi activităţi finanţate integral sau parţial din venituri proprii) pentru finanţarea unor acţiuni, precum: acţiuni generale economice, comerciale și de muncă (dezvoltare regională, protocol), transporturi, turism, pază şi ordine, învăţământ primar special şi programul ”Lapte şi corn”, sănătate, cultură, religie şi acţiuni privind activitatea sportivă şi de tineret, asistenţă socială, locuințe, servicii şi dezvoltare publică.

 

Citește și Sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii argeșeni la firme de pază

 

La data de 31.03.2021, Judeţul Argeş a încasat venituri ale bugetului local în sumă de 126.142.895 lei, din care cele mai importante categorii: venituri fiscale și nefiscale, finanţarea drepturilor acordate persoanelor cu handicap, subvenții din bugetul de stat pentru finanţarea unităţilor de asistenţă medico-sociale, finanțarea Programului Național de Dezvoltare Locală.

 

Faţă de prevederile trimestriale aprobate, în sumă de 108.715.000 lei, se constată că încasările bugetului local au fost de 126.142.895 lei, fiind în proporție de 116,03%.

 

Proiect de hotărâre privind actualizarea bugetului de venituri și cheltuieli al Județului Argeș pe anul 2021. La Spitalul Orășenesc Costești, Spitalul de Pneumoftiziologie Valea Iașului și Spitalul de Boli Cronice Călinești, unități sanitare aflate în subordinea Consiliului Județean Argeș, a fost actualizat bugetul de venituri și cheltuieli cu sume provenind din venituri din prestări servicii, donații și sponsorizări.

 

De asemenea, s-a aprobat repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor pentru ”Elaborarea și/sau actualizarea Planurilor Urbanistice Generale ale localităților și a regulamentelor locale de urbanism”.

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 comentarii

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Furt de lemne la Curtea de Argeș, Călinești și Bughea de Sus
Furt de lemne la Curtea de Argeș, Călinești și Bughea de Sus

În ziua de 26 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 55 de ani, din Curtea de Argeș, care transporta, cu un motocultor, pe strada Valea Sasului de pe raza municipiului Curtea de Argeș, 0,6 mc de...

Pitești. Se extinde spațiul verde de pe Strada Victoriei
Pitești. Se extinde spațiul verde de pe Strada Victoriei

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, efectuează lucrări de reamenajare la intersecția Bulevardului Republicii cu strada Victoriei pentru a mări suprafața spațiului verde. Citește și:Simona Bucura-Oprescu: „De pe Dealul Sasului pot fi...

345 de cazuri noi Covid-19 înregistrate în Argeș
345 de cazuri noi Covid-19 înregistrate în Argeș

Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel: -incidența pe ultimele 14 zile: 5,83 (ieri 5,49) -persoane internate la ATI: 23 (ieri 23) -persoane internate...