Web Analytics
scris sâmbătă, 19.11.2022

FC Argeş a fost sancționată pentru incidente la meciul cu Universitatea Cluj

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis, miercuri, sancţionarea FC Argeş pentru incidente de la meciul din deplasare cu Universitatea Cluj, din Superligă. FC Argeş a primit o penalitate sportivă de 3.000 lei, în temeiul art. 11 din ROAF, raportat la art.83.18 din RD.

FC Argeş a fost sancționată pentru incidente la meciul cu Universitatea Cluj

Tot miercuri, CS Mioveni a primit avertisment pentru incidente de la partida de acasă cu CFR Cluj, în temeiul art. 83.7 din RD, cu aplicarea art. 12, 14bis şi 15 din RD.

Citește și: Un arbitru român a fost delegat la meciul de deschidere al Cupei Mondiale din Qatar

Articolele din invocate prevăd următoarele:

Articolul 83 – Nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor

7. Încălcarea altor dispoziţii ale ROAF privind organizarea în condiţii regulamentare a jocului (permiterea accesului publicului în stadion peste 90% din capacitate, vânzarea băuturilor alcoolice în stadion, accesul unor persoane neautorizate în incinta terenului, pe culoarele de acces şi la vestiare, neafişarea în stadion a regulilor ce trebuie respectate de spectatori, existenţa în stadion a unor obiecte sau materiale interzise, neasigurarea condiţiilor pentru activitatea presei, interzicerea nejustificată a înregistrării audio-video a jocului de către orice alt club, neprezentarea antrenorilor principali la conferinţa de presă de după joc, omisiunea imprimării pe documentele de acces a sectorului, rândului şi locului ce urmează să fie ocupateprecum şi orice alte încălcări de la prevederile ROAF privind organizarea jocului), se sancţionează gradual, cu penalitate sportivă de la 10.000 la 100.000 lei, la fiecare nouă abatere penalitatea urmând a fi majorată cu ½ faţă de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul în cazuă va fi sancţionat cu interzicerea organizării jocurilor pe stadionul propriu de la 1 la 4 jocuri cumulat cu penalitatea de 100.000 lei.

Citește și: Trei femei vor arbitra meciuri la Campionatul Mondial

18 – Abaterile de la dispoziţiile ROAF pentru care nu există sancţiuni prevăzute expres de prezentul regulament, vor fi sancţionate conform ROAF la care se va adăuga o penalitate sportivă de până la 10.000 de lei. În cazul în care nu există sancţiuni prevăzute de ROAF se vor aplica penalităţi sportive de până la 30.000 lei.

Articolul 12 – Sancţiuni aplicabile deopotrivă persoanelor fizice şi juridice Persoanelor fizice şi persoanelor juridice le sunt deopotrivă aplicabile următoarele sancţiuni: a) avertisment; b) mustrarea; c) penalitate sportivă; d) restituirea distincţiilor e) munca în folosul fotbalului.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită