Web Analytics

Faurecia deschide fabrică la Căteasca pe 29 martie

de | 16.03.2017 09:15 | Economie

12 FaureciaFaurecia Interiors, unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente auto din lume, deschide o nouă fabrică în Judeţul Argeş, la Căteasca. Evenimentul oficial este programat pentru data de 29 martie. La eveniment sunt așteptați numeroși oficiali din Argeș.

Conform Wikipedia, Faurecia este o companie producătoare de componente auto din Franţa, controlată de producătorul de autoturisme PSA Peugeot Citroen. În România, grupul francez deține Euro Auto Plastic Systems (Euro APS) din Mioveni, (Divizia Interioare) și Faurecia Tălmaciu (Divizia de Scaune).
Faurecia Seating Tălmaciu a fost înființată în septembrie 2003. Firma produce huse pentru scaune auto. Într-o lună se realizează, în medie, huse pentru 28.000 de mașini. Clienții principali sunt: Audi, BMW și Peugeot. Faurecia Seating Tălmaciu deține noi sucursale, la Craiova şi Vâlcea.
Euro APS produce și livrează, printre altele, panouri de uși, bare de protecție și sisteme de amortizare a zgomotului pentru uzina Dacia din Mioveni. Euro Auto Plastic Systems a fost înființată în anul 2002 de către AD Plastik Croația și Simoldes Plasticos din Portugalia și este cel mai important furnizor de repere de mase plastice pentru clientul RENAULT –DACIA. În ianuarie 2007, Faurecia a preluat acțiunile companiei Simoldes Plasticos. Activitatea firmei se bazează pe producția de piese injectate din plastic și piese termoformate.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii