Web Analytics

Fapte despre jocurile de noroc în România

de | 6.01.2023 22:09 | Actualitate, Economie, Home

Photo by Heather Gill on Unsplash

România are mai multe legi care reglementează atât cazinourile terestre, cât și cele virtuale. În ultimul deceniu, terenul s-a schimbat, ceea ce a necesitat noi reglementări.

Creșterea meteorică a jocurilor de noroc online este în primul rând de vină pentru acest fenomen. Nu se întâmplă doar în România, ci este un fenomen mondial. Corectitudinea și caracterul aleatoriu al jocului sunt garantate de regulile și legile care se referă la aspectele tehnice ale jocului.

Toate taxele și cheltuielile suportate de o unitate de jocuri de noroc sunt incluse. În plus, protecția consumatorilor și prevenirea spălării banilor sunt principii fundamentale ale acestei legi.

Opinia românilor despre ceea ce reprezintă jocurile de noroc

În România, un „joc de noroc” este „o invitație deschisă de a participa la un joc cu scopul de a câștiga bani”. Se așteaptă ca jucătorul să recunoască public acceptarea ofertei. În cele mai multe cazuri, câștigătorii primesc premii în bani. În plus, câștigătorii acestor premii trebuie să fie aleși la întâmplare.

Sunt disponibile licențe de jocuri de noroc în România?

Da. Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc guvernează piețele de jocuri de noroc din această zonă. Acesta poate reglementa industria jocurilor de noroc, atât online, cât și offline, și poate oferi licențe cazinourilor care îndeplinesc cerințele.

Statul monopolizează organizarea site-urilor de jocuri de noroc. Prin urmare, ei sunt arbitrii supremi ai activității de afaceri din zonă. Unitățile de jocuri de noroc private pot solicita licența, dar biroul de jocuri de noroc nu garantează că acestea vor fi acordate.

Joc de poker în România

Pokerul este încă un joc de noroc în România, chiar dacă mai multe variante necesită o îndemânare semnificativă.

Prin urmare, toate viitoarele site-uri de poker din România trebuie să respecte aceleași cerințe de licențiere.

Pariuri sportive în România

Acest tip specific de jocuri de noroc nu se califică drept un joc de noroc. Din acest motiv, îl clasifică drept pariuri cu cote prestabilite. Cu toate acestea, același Oficiu Național supraveghează operațiunea. Procedurile standard sunt ușor modificate în acest caz. Cu toate acestea, casele de pariuri sportive pot continua să funcționeze liber în România.

Site-urile de jocuri de noroc

Jocurile mecanice și jocurile de masă sunt incluse aici. Pokerul se încadrează în această categorie, deoarece este un joc de noroc. O singură licență permite cazinourilor online să ofere toate formele de jocuri de noroc bazate pe șansă.

Bingo și keno, destul de interesant, sunt clasificate ca subseturi distincte.

Loteria

Jocurile de loterie sunt de top în România. Acestea depind în mare măsură de noroc și pot fi considerate ca fiind jocuri de noroc. Dar entitățile neguvernamentale au nevoie de acces la loteriile lor. Monopolul de stat reglementează strict această formă de jocuri de noroc.

Ce presupune acest lucru pentru jucătorii români?

Legile care reglementează sectorul jocurilor de noroc dintr-o țară pot fi scrise cu gândul la jucători, dar scopul lor principal este de a menține afacerile să funcționeze fără probleme.

Citește și: Linie Publitrans Piteşti – comuna Oarja. Cât costă un abonament pentru toate traseele din reţeaua metropolitană

În anumite țări, cum ar fi Asia, jocurile de noroc sunt legale doar pentru vizitatori, nu și pentru locuitori. În România, însă, lucrurile stau altfel. Jucătorii locali pot utiliza orice site atâta timp cât acesta are o licență curentă de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc.

Care este vârsta legală pentru a juca la jocuri de noroc în România?

Oricine sub vârsta de 18 ani nu are voie să participe la niciun joc care conține jocuri de noroc.

Românii plătesc taxe pentru jocurile de noroc?

Jucătorii români de jocuri de noroc erau anterior supuși unui impozit uriaș de 25% pe câștigurile lor. Cu toate acestea, această restricție a fost eliminată, iar jucătorii trebuie să plătească acum un impozit de 16% pe toate câștigurile de peste 15.000 EUR. Câștigurile de 100.000 de euro vor trebui să plătească în continuare impozitul de 25%.

Unde pot juca românii jocuri de cazino online?

Ca un prim pas, ar trebui să verificați site-ul cazinoului. Deoarece nu este întotdeauna ușor să îți dai seama dacă cazinourile online sunt de încredere, este recomandat să folosești un site ca acesta pentru a te ajuta să iei o decizie în cunoștință de cauză.

Uniunea Europeană a criticat în ultimii ani guvernul român pentru monopolul pe care îl deține în industria jocurilor de noroc. Dacă un site străin dorea să intre pe piață, trebuia să aibă un contact local deja stabilit acolo. Acest lucru, însă, a făcut ca orice întreprindere ai cărei fondatori nu erau români să fie extrem de dificilă pentru a porni la drum.

Iar acest lucru contravenea principiilor liberei inițiative susținute de întreaga Uniune Europeană. În ultima vreme, însă, lucrurile au început să se schimbe. Dar veți avea nevoie de ajutor pentru a investiga în mod independent potențialele locații de jocuri online.

Sunt disponibile bonusuri de bun venit?

Da! Toată lumea iubește un bonus de înscriere excelent. Puteți obține niște bani sau rotiri gratuite atunci când vă înscrieți pentru un cont nou, la fel ca atunci când vă înscrieți și jucați slotul shining crown. Mai multe cazinouri online oferă aceste oferte clienților români.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *