Web Analytics
scris joi, 18.11.2021

Familiile de castori revin în râurile din Argeș

Castorul va reveni în albiile râurilor Dâmbovița, Argeșel și Râul Târgului din județul Argeș.

Familiile de castori revin în râurile din Argeș

 

În sud-estul Munților Făgăraș, după mai bine de 100 de ani, castorul va reveni acasă în albiile râurilor, anunță Fundația Conservation Carpathia.

 

Citește și Centrul Piteștiului găzduiește o operă de artă, realizată și donată municipalității de către sculptorul Adrian Alexandru Ilfoveanu

Toamna aceasta este una istorică pentru sud-estul Munților Făgăraș, acolo unde după mai bine de 100 de ani, castorul, va reveni acasă în albiile râurilor Dâmbovița, Argeșel și Râul Târgului, județul Argeș.

După 2 ani de studii științifice și socio-economice și mii de ore petrecute în teren, în sudul Munților Făgăraș, toamna aceasta primele familii de castori vor reveni într-una dintre cele mai bogate zone din punct de vedere natural ale României, într-un program amplu de reintroducere a acestei carismatice specii.

 

Citește și Conservation Carpathia construiește, la Nucșoara, un centru de zi destinat copiilor din mediul rural
Castorii vor fi inițial marcați cu emițătoare, astfel încât să poată fi monitorizați. Odată ce puii acestor castori vor prelua controlul, rangerii fundației vor continua să monitorizeze toate semnele de castori în viitor.

Distribuie!

0 Comentarii