Web Analytics

Familia Movileanu a investit 12 milioane euro în hoteluri din Cap Aurora

de | 23.05.2018 22:28 | Economie

12 movileanuFamilia Movileanu, proprietara complexului hotelier Mera Resort din Venus, a investit circa 12 milioane de euro în renovarea completă a celor două hoteluri pe care le deține în Cap Aurora, Onix şi Safir, preluate în 2016 de la Josef Goschy, pe care le va redeschide la 1 iulie sub brandul Mera Onix, un resort all-inclusive, clasificat la patru stele.

„Investiţia totală în modernizarea completă s-a ridicat la 10-12 milioane de euro şi a presupus refacerea de la zero a camerelor, clasificate acum la patru stele, construirea unei piscine de tip infinity. Resortul are  350 de spaţii de cazare”, a spus pentru ZF Mihaela Surin, directorul executiv al Mera Hotels. Hotelurile Onix şi Safir, construite înainte de Revoluţie, ajunseseră într-o stare avansată de degradare, dat fiind faptul că fostul proprietar, Josef Goschy, nu a invesit în modernizarea lor. Încă din 2008, Goschy, proprietarul Unita Turism, a scos la vânzare cele două unităţi, la acea vreme solicita 7 milioane de euro pe hotelurile din Cap Aurora. „Investiţia în renovare s-a făcut din surse proprii şi din bani de la bănci. Resortul Mera Onix din Cap Aurora se va deschide la 1 iulie. Deja avem 70% din camere vândute pentru iulie. Tarifele sunt similare cu cele de la resortul din Venus. În vârf de sezon, o cameră dublă costă 800 de lei pe noapte, cu all-inclusive. Cei mai mulţi clienţi stau cel puţin cinci nopţi”. Mera Onix din Cap Aurora va face parte din lanţul Mera Hotels, care mai include resortul Mera Venus şi hotelul Mera Brise Mangalia.

Afaceri pe Litoral din 2014

Familia Movileanu din Argeş a devenit cunoscută în sectorul turistic după ce în 2014 a preluat, prin compania Atlas Apliance Solutions din Mioveni, hotelurile Cocor şi Pajura din Venus, alături de 28 de vile de la THR Marea Neagră, şi a dezvoltat un complex modern de patru stele, Mera Resort, în urma unei investiţii de circa 12 milioane euro, porivit ultimelor date disponibile. Hotelul Cocor a fost transformat în Mera Sky, o unitate de 4 stele, cu o capacitate de 206 camere, parte din complexul Mera Resort, care mai include hotelul Mera Blue (122 de camere duble şi 18 junior suite) şi vilele Mera Villas. Mai mult, anul trecut, proprietarii Mera Resort au preluat şi modernizat hotelul de două stele Astra din Mangalia. Acesta a fost construit înainte de Revoluţie şi se află pe faleză, în apropiere de plajă. Unitatea are o capacitate de 48 de camere duble şi şase apartamente şi operează un restaurant, o terasă-bar, un centru spa, locuri de joacă pentru copii. Hotelul a preluat numele de Mera Brise Mangalia, reclasificat la patru stele, de la două, şi s-a deschis la 1 iulie anul trecut.
Fostul hotel Astra s-a aflat până în 2013 în portofoliul companiei DAL Scala 2004 (controlată de Daniela Scarlat şi Liviu Scarlat, acţionar şi la firma Mangalia SA), ulterior  fiind  scos la vânzare de Administraţia Finanţelor Publice Mangalia, la un preţ de sub jumătate de milion de euro, potrivit presei locale.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii