Web Analytics

Familia Manea păstrează banii din donaţii, cea a lui Călin Farcaş cedează cei 200.000 euro unui alt bolnav

de | 11.07.2018 21:54 | Actualitate

7 manea 1252# Cazuri în oglindă, reacţii opuse

Două povești asemănătoare, cu final tragic pentru doi tineri care au murit mult prea devreme: Cristina Manea, piteșteanca în vârstă de 23 de ani, care a aflat că suferă de cancer chiar în ziua în care a devenit mămică și care s-a stins câteva luni mai târziu, și Călin Farcaș, tânărul de 29 de ani care a murit așteptând în zadar un transplant de plămâni. Două cazuri umanitare pentru care s-au strâns sume uriașe, dar pentru care banii n-au mai reușit să  salveze viețile pacienților. Deși dramele prin care trec familiile celor doi seamănă și ele dureros de trist, continuarea celor două povești oferă opiniei publice două lecții total diferite.

Dacă în cazul lui Călin Farcaș, tânărul răpus de birocrație, care reușise să strângă din donații 200.000 de euro, familia a anunțat că banii strânși pentru operația pe care Călin n-a mai apucat s-o facă vor fi donați unui alt bolnav cu șanse reale de vindecare, în cazul familiei Manea, destinația sumelor uriașe din donații, despre care nimeni, în afara rudelor, nu știe la cât se ridică, e anchetată de Poliție. Asta după ce o gălățeancă a depus o plângere pentru suspiciuni legate de modul în care soțul Cristinei a folosit banii strânși de la miile de donatori care au dorit s-o salveze pe tânăra mămică. Au pus capac  insultele pe care le-au primit oamenii într-un live pe Facebook, la sfârşitul lunii martie, când Adrian Manea a apărut la bustul gol, cu un pahar în mână, jignindu-i pe cei care i-au cerut socoteală în legătură cu  gestionarea donaţiilor. Pe numele lui Adrian Manea, care în toamna anului trecut oferea ultimele cifre legate de donații (până la acea vreme se strânseseră peste 600.000 lei și 25.000 euro, însă donațiile au continuat cel puțin până la începutul acestui an),  au mai făcut plângeri și alte persoane.

Deja a avut loc o audiere în dosarul Manea

„Am fost audiată și am dat și declarație scrisă și semnată în cazul dosarului penal deschis pe numele lui Manea Adrian, alături de materialul pe suport electronic pe care îl am și pe care l-am pus la dispoziția organelor de anchetă.  Am speranța că investigația poliției va face lumina asupra cuantumului donațiilor și asupra destinației acestora”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, Mariana Bucur din Galați, administratorul paginii de Facebook „Audiență Zero”, semnatara reclamației care a dus la deschiderea dosarului. „Se fac în continuare cercetări pentru stabilirea cu exactitatea a situației de fapt”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, comisarul Andi Iancu de la Poliția Municipiului Pitești.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii