Web Analytics

Familia doctoriţei Motoc riscă să piardă nu una, ci ambele vile

de | 29.06.2017 08:36 | Dezvăluiri

5 Motoc# Mioara Motoc nu şi-a salvat proprietăţile nici după ce IATSA Ştefăneşti i-a achitat ipoteca
Cum ultima licitație pentru vila din Pitești a familiei Motoc (imobil situat pe strada Simion Bărnuțiu, al cărui proprietar este fiica medicului Mioara Motoc) a fost din nou amânată după ce fix în ziua licitației, pe 6 iunie,  IATSA Ștefănești a achitat nu mai puțin de 626.300 de lei în contul titlului executoriu în baza căruia vila familiei Motoc a fost scoasă la licitație, problema cu imobilul părea rezolvată pentru Mioara Motoc.

Familia doctoriței a scăpat, ce-i drept, de presiunea UNICREDIT, odată cu plata care i-a luat prin surprindere pe cei care se înscriseseră deja la licitație, dar n-a scăpat de probleme. Teoretic, ipoteca s-a radiat, iar casa e liberă de sarcinile ce au derivat din  titlul a cărui executare a fost garantată printr-un contract de ipotecă imobiliară autentificat, în august 2015, de Notarul Public Andreea Oana Mihăilescu. Numai că, iată, un alt creditor, Sana Zone Trading SRL (furnizor de medicamente pentru SC Andreea Motoc SRL, firmă aflată în insolvență, la care Mioara Motoc este asociat), se orientează către proprietățile familiei Motoc. Mai exact, către aceeași vilă din Pitești, dar și către cealaltă vilă, din comuna Bragadiru, județul Ilfov. Ambele case au fost donate de Mioara Motoc fiicei sale, în 2015, sub presiunea firmelor înscrise la masa credală a SC Andreea Motoc SRL. O manevră prin care se încerca salvarea imobilelor de la executare, dar pe care creditorii n-au niciun interes s-o ignore.

Donațiile făcute de Mioara Motoc către fiica sa nu sunt privite cu ochi buni de creditori

Concret, Sana Zone Trading SRL a formulat împotriva Miorei Motoc și a fiicei sale o acțiune pauliană, ce face obiectul unui dosar aflat pe rolul Tribunalului Arges, prin care creditorul a solicitat să-i fie declarat inopozabil, contractul de donaţie nr. 203/30.03.2015, ce a avut ca obiect vila din strada Simion Bărnuțiu din Pitești. În baza acestui contract, Motoc Mioara a donat vila din Pitești către fiica sa, deși societatea administrată de medic avea datorii exigibile catre furnizori, datorii pentru plata cărora Motoc Mioara avalizase mai multe bilete la ordin.
Dacă instanța va declara ca inopozabil faţă de reclamanta SC Sana Zone Trading SRL contractul de donație, creditorul va putea executa vila. Asta înseamnă că am putea asista la noi proceduri de licitație pentru aceeași vilă din Pitești scoasă la licitatție de mai multe ori de executorul Radu Marius.
Deja la Tribunalul Ilfov, același creditor, SC Sana Zone Trading SRL, a reușit acest lucru, pentru vila din Bragadiru a familiei Motoc, ajunsă, prin donație, așa cum am precizat, în proprietatea fiicei sale. Instanța a declarat inopozabil față de SC Sana Zone Trading SRL contractul prin care Mioara Motoc i-a plasat fiicei sale aceast imobil de pe urma căruia creditorul spera să-și recupereze creanțele pe care le are la clinica Andreea Motoc, aflată în insolvență.
Iată cum sună hotărârea pronunțată pe 13 iunie de Tribunalul Ilfov: „Admite cererea de chemare în judecată. Declară inopozabile faţă de reclamanta SC Sana Zone Trading SRL a contractelor de donaţie autentificate sub numerele 227 şi 228 din 03.04.2015 de către Biroul Individual Notarial Mihăilescu Oana-Andreea. Obligă pârâta Motoc Mioara la plata către reclamantă a sumei de 8706,57 cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare, cererea se depune la Tribunalul Ilfov”.
Cel mai probabil va urma un apel, insă dacă SC Sana Zone va câștiga și la apel, va putea executa silit vila din Bragadiru a familiei Motoc. La fel s-ar putea întâmpla, în condiíi similare, și cu imobilul din Pitești.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii