Web Analytics

„Am făcut eu plângere penală împotriva procurorilor şi nu fac la nişte amărâţi de poliţişti?”

de | 24.01.2019 13:02 | Actualitate

# Deputatul Cătălin Rădulescu vrea să le facă plângere poliţiştilor care i-au anulat permisul port-armă

Rămas din martie 2017 fără cele două arme pe care le deținea și cu permisele de port-armă anulate, plus o amendă de 2.500 lei, deputatul PSD Cătălin Rădulescu are trei procese pe rol la Pitești, procese prin care a atacat amenda primită, suspendarea și anularea permiselor de port-armă. ”Armele le-am depus încă de atunci la un armurier. Avem termene la procese în luna februarie. Problema e că din decembrie 2018 s-au făcut niște modificări la Legea armelor și munițiilor. Prin aceste modificări nu mai au temei legal nici de suspendare, nici de anulare a permisului port-armă, pentru că exact ce au făcut ei nu se mai regăsește, s-a modificat articolul respectiv. În speță, dacă ai o muniție de alt calibru decât cea prevăzută pentru arma pe care o deții, nu mai este caz penal, ci amendă. În plus, nu mai ești obligat să ai dispozitiv de blocare pe trăgaci în seif”, spune Cătălin Rădulescu.
Parlamentarul argeșean ne-a mai declarat că ”după promulgarea legii și dacă voi câștiga în instanță, voi cere și daune morale, voi face și plângere penală pentru abuz în serviciu. Am făcut eu plângere penală la procurorii care mi-au făcut dosar și nu fac la niște amărâți de polițiști?”
Reamintim că în marie 2017 IPJ Argeş s-a autosesizat şi a făcut verificări cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor după declaraţiile făcute de către Rădulescu în cadrul unui interviu pentru „Adevărul“. Deputatul Cătălin Rădulescu a declarat, printre altele, că a păstrat acasă o mitralieră AKM de la Revoluţie şi că este pregătit să o folosească din nou şi a cerut ca tunurile cu apă să fie folosite împotriva manifestanţilor din Piaţa Victoriei.
În urma controlului şi a verificărilor, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referitor la săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Concret, arma de colecţie pe care Rădulescu o deţinea nu avea un dispozitiv de siguranţă, aşa cum prevedea legea. Deputatul a primit şi o amendă de 2.500 lei.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii