În 2014, a fost un mare motiv de mândrie pentru Iohannis și liberali faptul că au știut să folosească din plin Facebook la influențarea alegerilor.. Azi, însă, aflăm că e un mare pericol pentru democrație faptul că un alt candidat, Călin Georgescu, a devenit cunoscut și a ajuns pe primul loc după postările pe Tiktok. Unde se află adevărul?
”Împreună, am câștigat bătălia aici, pe Facebook! Vă mulțumesc pentru această victorie! Sunteți acum cea mai mare comunitate formată în jurul unui om politic din mediul online! Împreună, atât de mulți și de puternici, suntem de neînvins! Astăzi CÂȘTIGĂM!” a scris Iohannis pe Facebook după victorie. ”Am focusat foarte mult pe domeniul online pentru că ne domină viaţa de zi cu zi şi dacă aveam de transmis un mesaj unui public ţintă, ne-a fost simplu să vedem că o majoritate a românilor sunt activi în mediul online, vorbim de peste şapte milioane de utilizatori Facebook” mai spunea el, potrivit activenews.ro.
Deci, candidatul Klaus Iohannis și al său partid au folosit Facebook în mod oficial pentru a influența alegătorii și a câștiga președinția. ”Social media a câștigat președinția pentru Klaus Iohannis” titra inclusiv presa externă la acea vreme.
Atunci a fost bine ca o rețea socială să se implice politic masiv, să cheme românii la vot, să le inducă pe cine să voteze, să desființeze adversarii candidatului Klaus Iohannis al PNL etc. Acum, implicarea rețelelor e un pericol național, trebuie luate măsuri de interzicere temporară ori chiar definitivă șamd. Acum, întrebarea e mai actuală și mai fierbinte ca oricînd: de ce un candidat prezidențial merită lăudat pentru exploatarea mediului digital, iar altul merită pus la zid pentru același lucru? (Bogdan Tiberiu Iacob)
https://trasaturidinfront.ro/mesajul-operatiunilor-de-psybot-de-la-societatile-secrete-interventia-in-alegeri-a-candidatilor-prorusi/ multumim