Web Analytics

Extinderea infrastructurii de irigaţii din Argeş, în atenţia senatorului Dănuţ Bica

de | 13.10.2022 12:25 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Senatorul PNL de Argeș, Dănuț Bica, s-a adresat ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, în ceea ce privește proiectele de investiții pentru extinderea infrastructurii de irigații la nivelul județului Argeș. Parlamentarul a spus că „o componentă importantă a economiei județului Argeș o reprezintă agricultura, județul având tradiție atât în domeniul creșterii animalelor, cât și în cultivarea cerealelor, legumelor, plantelor tehnice, pomilor fructiferi și viței-de-vie. Din păcate, seceta pedologică, fenomen ce pare că a devenit o constantă a ultimilor 3-4 ani, a afectat substanțial și producția fermierilor argeșeni, deși la nivelul județului există o rețea hidrografică extinsă, care ar putea să alimenteze sistemele moderne de irigații necesare diferitelor culturi agricole.

În condițiile în care Guvernul României acordă despăgubiri pentru fermierii afectați de secetă, vă solicit următoarele informații: Câte hectare de culturi agricole au fost afectate de secetă și de alte fenomene meteorologice extreme în anul 2022 în Argeș și cum sunt distribuite aceste suprafețe pe fiecare localitate în parte? Care este nivelul despăgubirilor aprobate și când vor fi acordate acestea?; În condițiile în care în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu au fost incluse investiții din domeniul infrastructurii de irigații, s-a avut în vedere finanțarea acestei categorii de proiecte prin intermediul fondurilor europene nerambursabile ce vor fi accesate de România pe parcursul cadrului financiar multianual 2021-2027? Dacă răspunsul este afirmativ, care sunt obiectivele de investiții programate pentru infrastructura de irigații de pe teritoriul județului Argeș, care este valoarea lor și ce localități vor beneficia de acestea?”.

Citește și Dănuţ Bica, senator PNL de Argeş: „Mamele din categoriile defavorizate vor primi un ajutor de 2.000 lei în primele trei luni de la naşterea copilului”

Citește și Interpelare a senatorului Dănuţ Bica privind sistemul fondurilor de pensii obligatorii administrate privat

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *