Web Analytics

Expoziției de Pictură și Fotografie la Domnești

de | 30.06.2022 17:39 | Actualitate

Joi, 30 iunie 2022, Asociația de Arte și Spiritualitate ZAN ART în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș prin  Centrul de zi pentru copii/tineri cu dizabilități ”Șanse Egale”, comuna Domnești, județul Argeș au organizat vernisajul Expoziției de Pictură și Fotografie din cadrul proiectului ”IMPACT – Incluziune și Motivare Prin Arte a Copiilor și Tinerilor”, pe scena Căminului Cultural Domnești. 

Evenimentul este realizat cu susținerea: Consiliului Județean Argeș, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului – D.GA.P.S.C. Argeș, Inspectoratul Școlar Argeș, Primăria comunei Domnești.            

Expoziția cuprinde lucrările copiilor și tinerilor participanți la atelierele de arte ale proiectului ”IMPACT” din cadrul Centrului de zi pentru copii și tineri cu dizabilități ,,Șanse Egale”, comuna Domnești, din subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș și lucrări colective realizate în culori acrilice pe pânză, realizate de aceștia împreună cu tinerii si copiii din Școala Gimnazială Pietroșani, comuna Pietroșani.

Pe parcursul anului școlar, copiii și tinerii, beneficiari ai proiectului IMPACT, coordonat de Asociația de Arte și Spiritualitate ZAN ART, au participat la ateliere de arte: teatru, film, dans, pictură, sculptură, fotografie, diferitele tipuri de arte ajutând la dezvoltarea abilităților personale și interpersonale, de comunicare și integrative ale copiilor și tinerilor implicați în proiect.

Expoziția cuprinde o parte dintre rezultatele atelierelor de arte plastice, prezentate într-un eveniment public care încurajează copiii și tinerii, le dezvoltă stima de sine și încrederea în propriile abilități, participând activ la viața comunității, împlinind astfel ceea ce presupune conceptul de incluziune socială.

Citește și Centru de încasări din Pitești, închis în perioada 04.07.2022-26.08.2022

Expoziția este centrată pe tema incluziunii copiilor și tinerilor, prezentând o serie de portrete pictate în culori acrilice și o serie de fotografii portret realizate de aceștia, care descoperă și pun în lumină abilitățile participanților. Temele lucrărilor se referă la ”Ce mă face fericit”, ”Prietenie”, ”Lumea mea”, ”Emoții”. ajutând privitorii să pătrundă în universul interior și exterior al autorilor, sa îi cunoască și să îi respecte.

Proiectul ”I.M.P.A.C.T – Incluziune și Motivare Prin Arte a Copiilor si Tinerilor” este coordonat de Asociația de Arte și Spiritualitate ZAN ART și este finanțat prin programul Dezvoltare Locală, Apelul Educație incluzivă pentru copii și tineri în situații de risc, Granturi Norvegiene, desfășurandu-se în perioada 2021-2023. 

Scopul proiectului este dezvoltarea și promovarea educației incluzive, echitabile, de calitate în România și a includerii sociale a copiilor și tinerilor cu risc de abandon școlar și CES, prin intermediul artelor fiind adresat unui număr de 400 de copii și tineri cu CES sau risc de abandon școlar din 6 județe ale țării: Argeș, Dâmbovița, Prahova, Brașov, Constanta, Galați, DGASPC Argeș fiind reprezentată prin Centrul de zi pentru copii și tineri cu dizabilități ”Șanse Egale”, Domnești și Complexul de Servicii Comunitare pentru copilul în dificultate Rucăr promovând dezvoltarea personală și incluziunea socială a copiilor și tinerilor.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *