Expoziție dedicată epidemiilor care au afectat Ţările Române în secolul XIX, la Muzeul Național de Istorie a României

de | 28.10.2021 12:01 | Cultură, Actualitate

Expoziţia „Epidemii în istoria Ţărilor Române. Mărturii documentare”, realizată de Arhivele Naţionale, poate fi văzută, de joi, în sala Lapidarium a Muzeului Naţional de Istorie a României.

Arhivele Naţionale, depozitare ale memoriei trecutului, păstrează mărturii documentare încă din veacul al XII-lea. La împlinirea a 190 de ani de existenţă ca instituţie a statutului modern român, în contextul pandemic actual, cu ajutorul documentelor de arhivă pot fi descoperite alte episoade epidemice în Ţările Române şi modul în care acestea au fost depăşite.

CITEȘTE ȘI: Apel umanitar pentru Ștefania, fetița căzută de la etajul 2 al unui bloc din Mioveni

De-a lungul timpului, numeroase epidemii au afectat diferite zone ale actualului teritoriu al României, de la epidemia de ciumă la epidemia de holeră care a făcut ravagii în secolul XIX, până la epidemiile de varicelă, tifos exantematic şi gripă spaniolă de la finalul Primului Război Mondial. Documentele expuse surprind modul în care instituţiile vremii au răspuns provocărilor acestor boli, care au fost metodele de stopare a răspândirii acestora şi urmele pe care le-au lăsat în societate.

CITEȘTE ȘI: Campanie de informare pentru colectarea selectivă a deșeurilor, în Pitești!

Expoziţia, realizată în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României şi Asociaţia Dar Development, va fi deschisă publicului în perioada 28.10-07.11.2021, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară aflate în vigoare.

Sursa foto: News.ro

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii