”Artă pentru suflet”, expoziţie de pictură la Consiliul Județean Argeș

de | 21.06.2021 17:14 | Cultură, Actualitate

Mâine, 22 iunie 2021, de la ora 10:00, în holul Consiliului Județean Argeș va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură “Artă pentru suflet” semnată de Tiberiu Alin Iakab.

Expoziţia “Artă pentru suflet”, care reuneşte peste 50 de lucrări, în special reproduceri – portrete, peisaje, naturi statice – se adresează tuturor iubitorilor de frumos. Expoziția va fi cu vânzare pentru cei impresionați de talentul lui Tiberiu.

Cu o poveste de viață deosebită, fără să aibă studii artistice, Tiberiu pictează impresionant. Originar din Mureş şi abandonat de mamă la naştere, Tiberiu Iakab locuieşte de aproape 19 ani într-un centru de boli psihice din comuna argeşeană Tigveni.

 

Citește și Acțiunea “Alchool&Drugs” s-a soldat în Argeș cu 55 permise de conducere reţinute

 

Tiberiu a stat doar o lună cu părinţii, la 18 ani, după ce a trebuit să plece dintr-un centru pentru copii. Ulterior, faptul că familia nu avea bani aproape deloc, iar Tibi avea probleme de sănătate, i-a făcut pe părinţii săi îi găsească un loc în centrul de la Tigveni.

A început să înveţe culorile de când avea şase ani, iar pasiunea pentru pictură nu l-a părăsit niciodată şi nu puţine sunt zilele în care pictează şi 10-12 ore. Tablourile lui sunt atât de pline de culoare încât ai putea crede că au fost create de un om cu o viaţă fericită şi nu de către un tânăr cu care destinul nu a fost deloc darnic.

Are un talent deosebit în a realiza reproduceri impresionante după picturi faimoase, în special după Nicolae Grigorescu, însă are şi destule creaţii originale. Expoziția “Artă pentru suflet” este organizată de Consiliul Județean Argeş cu participarea D.G.A.S.P.C. Argeș.

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole


Loading RSS Feed