Web Analytics

Expoziția ”RUGĂMU-NE ȚIE” și festivalul ”LUMINĂ DIN LUMINĂ” , evenimentele care deschid luna noiembrie

de | 30.10.2019 17:27 | Actualitate

În perioada 1-8 noiembrie 2019, la Centrul Cultural Județean Argeș – Sala Lumina, se desfășoară două manifestări importante în sfera artei religioase – Expoziția-concurs națională de icoane ”RUGĂMU-NE ȚIE” și Festivalul-concurs al filmului cu tematică religioasă ”LUMINĂ DIN LUMINĂ” – organizate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, de către Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș, prin Centrul Cultural Județean Argeș.

Expoziția-concurs națională de icoane ”RUGĂMU-NE ȚIE”, ajunsă la a XXI-a ediție, va avea vernisajul vineri, 1 noiembrie, ora 14.00, și reunește lucrări ale iconarilor din întreaga țară, pictură pe lemn și pictură pe sticlă, cu scopul promovării artei sacre autentice. Prin acest tip de eveniment se încurajează pictura bisericească autentică, descoperirea și promovarea tinerilor iconari și înlesnirea legăturii credincioșilor cu icoane reprezentative.

Festivalul-concurs al filmului cu tematică religioasă LUMINĂ DIN LUMINĂ, ajuns la cea de a XXV-a ediție, este deschis producțiilor de film video din țară și din străinătate, producții realizate în perioada 2018-2019. Festivalul are ca temă ”Anul omagial al satului românesc” și își propune să contribuie la revitalizarea și conservarea tradițiilor și a spiritualității creștine, în special în rândurile tinerei generații.

Programul evenimentelor:

• Vineri, 1 noiembrie, ora 14.00: Vernisajul Expoziției-concurs naționale de icoane ”Rugămu-ne Ție!” și deschiderea Festivalului-concurs de film cu tematică religioasă ”Lumină din Lumină”

• 1 – 6 noiembrie (începând cu ora 17.00): Vizionarea publică a filmelor selectate în festival, la Sala Lumina

• Joi, 7 noiembrie: Jurizarea filmelor

• Vineri, 8 noiembrie, ora 14.00: Festivitatea de premiere

Intrarea este liberă la ambele evenimente.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii