Web Analytics
scris joi, 03.08.2023

Expoziția „Comorile zonei etnografice Vlașca”, de la Muzeul Golești, o incursiune în trecut din care te întorci mai bogat

Începând de astăzi și până în octombrie, „Bolnița banului Radu Golescu” de la Muzeul Golești găzduiește expoziția „Comorile zonei etnografice Vlașca” ,, un adevărat tezaur de artă autentică.

Expoziția „Comorile zonei etnografice Vlașca”, de la Muzeul Golești, o incursiune în trecut din care te întorci mai bogat

Evenimentul a fost realizat în colaborare cu Muzeul Județean „Teohari Antonescu” Giurgiu și Muzeul Municipal Câmpulung. Fie vorbim poturi, peșteman sau ipingea, minteanul bogat decorat și hainele lungi, de dimie, sau opincile cu limbă, toate sunt piese rare, perfect conservate și puse în valoare de specialiști, care te trimit cu gândul la modele arhetipale, încărcate de semnificații istorice.

Citește și Piteşti – oraşul lalelelor, Câmpulung – oraşul brusturilor

Designerii din Europa și din lumea întreagă ar putea fi invidioși pe modelele și culorile pieselor de vestimentație, după cum apreciază, mai în glumă, mai în serios, Iustin Dejanu, managerul de la Golești.

Într-un cuvânt, o incursiune într-un trecut din care, cu siguranță, călătorii se pot îmbogăți.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *