Web Analytics

COMERCIANTUL AMBULANT – Exponatul lunii la Muzeul Judeţean Argeș

de | 2.04.2021 03:17 | Cultură, Actualitate

Muzeul Judeţean Argeş propune publicului o nouă prezentare din colecţia sa, în cadrul micro-expoziţiei „Exponatul lunii” – COMERCIANTUL AMBULANTLucrarea prezintă o scurtă călătorie în trecut, în lumea satului românesc, atât de frumos surprinsă de dalta marelui artist argeşean,

Constantin Vasilescu (1889-1983). Datată în 1939, lucrarea a fost achiziţionată în anul 1964 şi face parte alături de multe alte opere ale artistului, din colecţia Galeriei Naţionale de Artă Naivă. Supranumit „artistul Moromeţilor”, Constantin Vasilescu, sau neica Din, cum i se spunea în sat, rămâne nemuritor prin opera sa fără egal, dar şi prin cartea lui Marin Preda, în care este descris de marele prozator sculptând chipurile personajelor.

 

 

CITEȘTE ȘI: A început procesul fostului primar de la Câmpulung pentru conducere în stare de ebrietate

 

 

Alături de alte mari personalităţi ale vremii, cu care a intrat în contact, se numără şi pictorul Costin Petrescu, acesta fiind cel ce i-a descoperit pe Din şi pe fratele său, Anghel, pe vremea când picta biserica din Miroşi, ctitorită de Elena Macca, în memoria soţului său, colonelul Petre Macca. Exponatul lunii aprilie poate fi vizitat de luni până duminică, între orele 9.00-17.00, în vitrina special amenajată în holul de la intrarea din Bulevardul Eroilor.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii