Web Analytics
scris joi, 24.03.2022

Explicații privind moartea militarului argeșean în accidentul de la Constanța. MAPN vine cu primele concluzii

Au trecut trei săptămâni de la tragedia din Constanța, unde două aeronave s-au prăbușit, iar opt militari și-au pierdut viața. Printre ei se afla și Locotenentul Sorin Pătrașcu, din Lunca Cobului. A fost cea mai tânără victimă a accidentului.

Explicații privind moartea militarului argeșean în accidentul de la Constanța. MAPN vine cu primele concluzii

Ministerul Apărării Naționale a făcut publice primele concluzii ale tragediei:

Citește și:Argeșeanul Sorin Pătrașcu a murit în urma incidentului de la Constanța. Avea 27 de ani

MAPN transmite că prăbușirea aeronavelor MiG-21 LancerR și IAR-330 în județul Constanța s-a produs, ”cel mai probabil, din cauza unui cumul de factori umani și de mediu, a căror pondere urmează să fie stabilită”. Autoritățile au autorizat reluarea misiunilor de zbor cu aceste aparate.

“Din informațiile obținute în urma măsurătorilor şi a evaluărilor efectuate, analizei datelor extrase din sistemul de înregistrare a parametrilor de zbor şi de funcţionare de la bordul aeronavelor, audierii convorbirilor radio, examinării stării epavelor aeronavelor, studierii hărţilor sinoptice şi a condiţiilor meteorologice existente în zonele de impact la momentele producerii celor două catastrofe aeriene, comisiile au concluzionat că ambele evenimente s-au produs, cel mai probabil, din cauza unui cumul de factori umani şi de mediu, a căror pondere urmează să fie stabilită la finalizarea procedurilor de investigare”, a transmis Ministerul român al Apărării.

Citește și:MApN caută militari voluntari! Tinerii vor primi bani pentru efectuarea stagiului de pregătire
Ministerul a precizat că investigațiile vor continua pentru stabilirea exactă a cauzelor accidentului.
De asemenea, autoritățile au autorizat reluarea misiunilor de zbor cu aeronavele MiG-21 LanceR și IAR-330, în urma verificării tehnice a tuturor aeronavelor de acest tip.
“Au fost revăzute şi actualizate procedurile de operare, au fost parcurse module de pregătire teoretică şi practică cu toate categoriile de personal aeronautic care operează aceste aeronave şi s-au executat verificări tehnice la toate aeronavele de tip MiG-21 LanceR şi IAR-330, toate variantele”, a mai transmis MApN.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *