Web Analytics
scris vineri, 29.09.2023

„Experimentul Pitești – Reeducarea prin tortură” – „E important ca tinerii să știe și să transmită mai departe”

Vineri, 29 septembrie, la sediul Filarmonicii a avut loc a 23-a ediție a Simpozionului „Experimentul Pitești – Reeducarea prin tortură!”, dedicat unui fenomen unic și cutremurător din perioada comunistă.

„Experimentul Pitești – Reeducarea prin tortură” – „E important ca tinerii să știe și să transmită mai departe”

Cu această ocazie, primarul municipiului, Cristian Gentea, a spus că este vorba despre un eveniment „devenit tradiție în orașul care l-a suportat”.

Citește și: Crește salariul minim brut! Amenzi usturătoare pentru cei care nu transmit modificările în Revisal

Închisoarea politică de la Pitești reprezintă o realitate, un capitol întunecat din istoria noastră, așa încât ne asumăm datoria de a reflecta asupra trecutului nostru, indiferent cât de dureros ar fi.

Suntem obligați de propria conștiință să aducem la lumină mărturii ale atrocităților comuniste din anii 50, să ne asigurăm că astfel de violențe și decadențe comportamentale nu se vor repeta vreodată!

Domnului Ilie Popa, președinte al Fundației Culturale „Memoria” – filiala Argeș, îi transmit suportul municipalității în demersul dumnealui de cercetare și documentare, de materializare a unei publicistici de specialitate, și îl felicit pentru organizarea celei de a 23-a ediții!

Pentru că este alături de noi astăzi și reprezintă un simbol al luptei împotriva crimelor comunismului, îl salut cu deferență pe cetățeanul nostru de onoare, președintele Asociației Deținuților Politici din România – Sergiu Rizescu!

Vă urez un simpozion productiv, ale cărui rezultate vor contribui la promovarea valorilor fundamentale ale democrației și ale drepturilor omului, de la Pitești spre întreaga lume!” – este mesajul transmis de Cristian Gentea cu acest prilej.

Narcis Mircescu, singurul parlamentar prezent în sală!

De remarcat prezența la eveniment a mai multor tineri tineri, dar și a unui parlamentar de Argeș (singurul din sală!) senatorul USR Narcis Mircescu, cel care ne-a declarat: „E important ca tânăra generație să preia aceste informații și să le transmită mai departe, astfel încât să se evite pe viitor asemenea atrocități”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *