Web Analytics

Exercițiu organizat de ISU Argeș la Spitalul Județean

de | 17.03.2022 13:59 | Actualitate

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș a organizat un exercițiu complex în cadrul căruia s-au executat misiuni de căutare-salvare și de stingere a unui incendiu, astăzi, la Spitalul Județean Argeș. Scopul exercițiului a fost de verificare a reacției personalului propriu, dar și a angajaților din cadrul Spitalului Județean de Urgență Argeș la producerea unei situații de urgență. Au participat echipaje de pompieri de la Detașamentul Pitești, care au acționat cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și cu o autospecială de intervenție, salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD pentru salvarea victimelor surprinse de incendiu, acordarea primului-ajutor și stingerea incendiului.

Citește și Incendiu puternic într-un apartament din Curtea de Argeș


Scenariul ISU:
„În data de 17.03.2022, un cutremur de 7,5 grade pe scara Richter, produs în zona Vrancea, a cărei undă seismică propagată la nivelul județului Argeș a afectat o serie de clădiri și a produs victime în rândul populației.
În scenariul simulat a fost vorba de producerea unui incendiu într-un compartiment de la etajul 2 al Spitalului Județean, unde a avut loc o explozie ca urmare a unei acumulări de combustibil la rețeaua de gaze. În urma exploziei au decedat două persoane și altele au fost rănite, iar deflagrația a produs un incendiu ce se manifesta violent, precum și distrugerea unor pereți, făcând posibilă existența unor persoane prinse sub dărâmături sau blocate în încăperi.
Scopul acestor pregătiri este familiarizarea cu procedurile de intervenție în cazul unui incendiu a persoanelor implicate, pornind de la utilizarea mijloacelor și dispozitivelor tehnice specifice, cum ar fi sisteme de alarmare, până la exersarea deprinderilor pentru evacuarea organizată și în scurt timp a persoanelor aflate în pericol”
, se arată în comunicatul transmis de ISU Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *