Web Analytics
scris joi, 07.12.2017

Exclusiv. Prima reacţie oficială dinspre Spitalul Floreasca despre starea deputatului Vasilică

7 oprita# Purtătorul de cuvânt, dr. Bogdan Opriţa, vine cu câteva clarificări despre cum a ajuns pacientul să fie transportat la Bucureşti

Exclusiv. Prima reacţie oficială dinspre Spitalul Floreasca despre starea deputatului Vasilică

De o săptămână și jumătate, ca urmare a unui grav accident de motocicletă, deputatul Radu Vasilică este internat la Spitalul Floreasca. Drama este cu atât mai mare cu cât tânărului deputat i-a fost amputat și piciorul drept deasupra genunchiului. Pentru a afla mai multe despre starea de sănătate a deputatului Radu Vasilică, am stat de vorbă cu doctorul Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

„Dacă pacientul nu era grav, nu se mai transfera la noi”

„Starea domnului Radu Vasilică este în continuare gravă, este internat la noi la secția de Terapie Intensivă. Ca urmare a dorinței exprimate de către aparținătorii dânsului nu vă pot spune mai multe date”, ne-a declarat inițial dr. Bogdan Oprița.
Am dorit să aflăm de la doctorul Oprița și care au fost cauzele ce au dus la amputarea piciorului deputatului Radu Vasilică. Asta în condițiile în care săptămâna trecută, dr. Marius Pascu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Argeș, declara pentru Jurnalul de Argeș: „Când a ajuns la noi deputatul Vasilică, nu era niciun indiciu că ar fi necesară amputarea piciorului. Nu s-a constatat vreo situație care să ne facă să ne gândim la acest risc. Nu erau semne că piciorul nu este perfuzat cu sânge, nu erau semne că este o leziune vasculară”. Legat de acest aspect, doctorul Bogdan Oprița ne-a declarat: „Nu am ce să comentez legat de acest aspect. Pacientul a fost tratat corespunzător stării sale de sănătate la sosirea la Spitalul Floreasca. Mai mult, mai este o chestiune: dacă pacientul nu era grav, nu se mai transfera la noi”.

„Nu putem să discutăm neapărat despre o comă la un pacient care nu a avut un traumatism cranio-cerebral”

Legat de ieșirea din comă a lui Radu Vasilică, iată ce spune dr. Bogdan Oprița: „Tehnic, eu nu pot să confirm lucrul acesta, pentru că nu putem să discutăm neapărat despre o comă la un pacient care nu a avut un traumatism cranio-cerebral sau altă cauză pentru care să intre în comă. Eu pot să vă spun că într-adevăr statusul său este un pic ameliorat față de momentul intrării în spitalul nostru. Însă statusul pacientului este total imprevizibil și nu aș putea să vă spun că acum e mai bine în condițiile în care mâine ar putea fi mai rău. Tocmai de aceea ne menținem declarațiile rezervate, cu atât mai mult cu cât nu avem nici acordul pacientului sau al familiei pentru a spune mai multe”.

 

Distribuie!

0 Comentarii