Web Analytics

Exclusiv/Poziția șefei Poliției Otopeni despre accidentul rutier din Pitești, în care a fost implicată: “ Doamna mi-a sărit în față, era la 3-4 m de trecerea de pietoni”

de | 4.09.2021 10:25 | Actualitate, Dezvăluiri

Comisar șef Maria Baciu, șefa poliției Otopeni, în vârstă de 49 de ani, a fost implicată într-un accident rutier în Pitesti, pe Calea Craiovei, în zona fostului Restaurant „Negoiu”. S-a întâmplat pe 30 august după amiază şi din verificările preliminare efectuate de către agenţii din cadrul Biroului Rutier Pitești s-a stabilit că poliţista conducea un Hyundai, din direcția Pitești către Bradu. Ea a lovit o femeie, pe Florica E., de 66 de ani, din Bradu, care a fost transportată la spital, unde medicii au constatat că suferise o fractură la picior.

Conducătoarea auto a fost verificată cu etilotestul și a rezultat că nu a consumat alcool, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Victima a recunoscut că era grăbită să prindă autobuzul şi s-a angajat în traversarea străzii la doi-trei metri de marcajul pietonal. Vă prezentăm în continuare, în exclusivitate, și punctul de vedere al șoferiței, comisarul șef Maria Baciu, care ne-a relatat circumstanțele în care s-a produs accidentul: “ Am avut camere de bord pe mașina mea și din vizionarea imaginilor se poate vedea și stabili că doamna în cauză a traversat în fugă la aproximativ 3-4 m distanță de trecerea de pietoni. A crezut că are timp să traverseze întrucât văzuse că deja oprisem la trecere, lucru pe care dânsa l-a recunoscut imediat după producerea accidentului, chiar în fața polițiștilor.  Întrucât nu s-a stabilit că am încălcat vreo normă rutieră, nu mi-a fost reținut permisul de conducere. Iar vătămarea corporală a doamnei a survenit în urma faptului că s-a dezechilibrat și în cădere și-a fracturat gamba, deci nu în urma impactului cu autovehiculul condus de mine, care, de altfel, nu prezintă nicio urmă de avarie. Pe capotă există doar o urmă de praf cu amprenta palmei doamnei, care, repet,  s-a speriat și în cădere a existat un astfel de contact cu mașina mea. Îmi pare rău că s-a întâmplat, vă dați seama că eu am dorit s-o evit, dar totul a fost în scurt, m-am trezit cu doamna în față. Eu am oprit la trecere, am dat prioritate unui domn și unei doamne care traversau regulamentar. I-am urmărit cu privirea, asigurându-mă din partea dreapta că au ajuns pe trotuar. Iar când m-am pus în mișcare, am accelerat ușor ca să urc pe denivelarea trecerii de pietoni din zona respectivă, care nu e plană, e bombată și foarte lată, are 5,20 m. Ei bine, la coborârea de pe trecere, doamna mi-a ieșit in față și n-am putut evita impactul. Încă o dată, îmi pare rău pentru doamna în cauză, dar n-am încălcat nicio regulă rutieră”. ( G.G)

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Care accident gogule?