Web Analytics

Exclusiv! Evreii ţepuiţi de Ivănescu cu Pădurea Trivale au făcut plângere la DNA

de | 14.02.2018 19:30 | Dezvăluiri

11 Ivanescu# În plângere sunt vizaţi şi mai mulţi angajaţi din Prefectura Argeş # Aşa cum scrie şi în actele de vânzare-cumpărare, Ivănescu le-a vândut evreilor terenuri pe care nu se putea construi nimic # Sesizarea cetăţenilor israelieni la DNA are legătură cu cele 15,5 hectare de teren din Pădurea Trivale pe care ei le-au cumpărat de la magnatul Nicolae Ivănescu pentru 2,3 milioane de euro şi acum riscă să le piardă, după ce instanţa a anulat titlul de proprietate # Pe rolul Tribunalului Argeș este de un an și jumătate un proces în care Direcția Silvică Argeș cere anularea contractelor de vânzare-cumpărare pentru cele 32,8 hectare teleportate de la Rătești în Pădurea Trivale

Jurnalul de Argeș vă prezintă noi dezvăluiri din dosarul Pădurii Trivale, un dosar cu multe ramificații, în special în rândul autorităților din județ.
Iar prima dezvăluire este aceea că firma Orly Forest (deținută de mai mulți israelieni), cea care a cumpărat 15,5 hectare în Pădurea Trivale de la magnatul Nicolae Ivănescu, a făcut plângere la DNA. Surse judiciare ne-au confirmat că plângerea a fost făcută împotriva mai multor funcționari din Prefectura Argeș, precum și împotriva omului de afaceri Nicolae Ivănescu pentru complicitate la toate neregulile privind acest dosar, inclusiv emiterea titlului de proprietate, emis pe 26 februarie 2007. „Plângerea a fost făcută de către un avocat din Israel și vizează mai multe persoane. Nu am acordul clienților mei pentru a vă spune numele acelor persoane. Plângerea a fost înregistrată la DNA anul trecut și a fost conexată la un dosar pe care DNA îl instrumentează din 2012 privind acele terenuri din Pădurea Trivale. Nu vă pot da alte informații deocamdată”, a declarat pentru Jurnalul de Argeș avocata Cristina Michaelides, cea care îi reprezintă pe oamenii de afaceri israelieni.
Evreii care au cumpărat terenurile de la Nicolae Ivănescu pentru 2,3 milioane euro riscă să rămână fără ele. Și asta deoarece Direcția Silvică Argeș a declanșat la Tribunalul Argeș un proces prin care cere anularea contractelor de vânzare-cumpărare pentru cele 32,8 hectare teleportate de la Rătești în Pădurea Trivale și vândute de către Ileana Brătianu (nepoata lui Ion C. Brătianu) magnatului Nicolae Ivănescu.  Iar în decembrie 2015, Tribunalul Argeș a decis anularea titlului de proprietate pentru respectivul teren, iar hotărârea este definitivă și irevocabilă.

Pe contractele de vânzare-cumpărare scria clar că terenurile vândute nu sunt construibile

Un alt detaliu foarte bizar iese la iveală. Pe cele trei contracte prin care Nicolae Ivănescu a vândut 15,5 hectare de teren evreilor de la Orly Forest în perioada aprilie-iunie 2010 scria negru pe alb că „vânzările nu sunt purtătoare de TVA, întrucât terenurile care fac obiectul vânzărilor nu sunt terenuri construibile”. În aceste condiții apare firesc întrebarea: cum au putut da 2,3 milioane euro evreii pe terenuri pe care nu puteau construi nimic? Și asta în condițiile în care intenția lor era de a construi o clinică medicală pe terenurile din Pădurea Trivale, așa cum a confirmat pentru Jurnalul de Argeș în urmă cu trei ani Valeria Stoian, fostul administrator al firmei Orly Forest.
Un alt detaliu neobişnuit. Pe 12 aprilie 2012, în același an în care DNA deschidea dosarul privind Pădurea Trivale, Nicolae și Maria Ivănescu vindeau 34.300 mp din terenurile din Trivale pentru suma de 2.186.625 lei către o altă firmă condusă de evrei – KNA Big Investments. Familia Ivănescu a avut-o drept mandatar chiar pe Valeria Stoian, cea care reprezenta și interesele evreilor de la Orly Forest! Altfel spus, Valeria Stoian a fost pe rând de ambele părți privind tranzacțiile cu terenurile din Pădurea Trivale.

Evreii spun că Direcția Silvică Argeș nu a făcut dovada dreptului său de proprietate

Revenind la procesul prin care Direcția Silvică Argeș cere în instanță anularea contractelor de vânzare-cumpărare pentru terenurile din Pădurea Trivale, una dintre firmele israeliene care a luat teren acolo, în speță Gov Estate&Investment, spune că „Direcția Silvică Argeș nu a făcut dovada dreptului său de proprietate, deci nu are calitate procesuală activă”.
Pe rolul DNA este deja un dosar legat de transferul terenurilor de la Rătești în Pădurea Trivale, cu 9 persoane inculpate pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, printre acestea numărându-se fostul primar de la Răteşti şi procuratorul Ilenei Brătianu-Costel Ungureanu.
Reamintim că Jurnalul de Argeș a fost primul și singurul ziar ce a prezentat pe parcursul a zeci de articole toate detaliile legate de „teleportarea” celor 32,8 hectare de la Rătești în Pădurea Trivale. O „teleportare” ce a fost posibilă în mod cert cu complicitatea autorităților din județ.
Prețul plătit Ilenei Brătianu pentru cele 32,8 hectare a fost de doar 5,5 miliarde lei vechi astfel: 3,5 miliarde date de magnatul Nicolae Ivănescu pentru 29,8 hectare și 2 miliarde plătite de către Valerian Jinga (fost director al Direcției Silvice Argeș) pentru 3 hectare. Ulterior, Jinga a vândut terenul, tot pentru 2 miliarde lei vechi Valeriei Stoian, iar aceasta l-a dat apoi firmei Orly Forest, deținută de către israelianul Leza Yosef, pentru 200.000 euro.
Am încercat să luăm legătura și cu omul de afaceri Nicolae Ivănescu pentru a ne spune un punct de vedere, însă acesta nu a putut fi contactat până la închiderea ediției.
11 StoianIată ce spunea pe 22 ianuarie 2015 Valeria Stoian într-un interviu pentru Jurnalul de Argeș legat de planurile pentru terenurile cumpărare din Pădurea Trivale:
”Ne-am gândit că am putea face ceva turistic sau medical. Am fost la oameni importanți din lumea medicală din România, inclusiv la domnul profesor Ioan Lascăr, ca să mă ajute să facem o clinică precum este la Viena, ceva de genul AKH, ca să nu se mai ducă lumea să se trateze peste hotare. Așa aveam ideea, să fac o clinică în care să se facă inclusiv operații estetice, o clinică cu toate serviciile. Am prezentat proiectul partenerilor mei străini. Ei au avut încredere în mine”.

Click AICI pentru a vedea schema de transfer a pădurii pe axa Rătești-Trivale

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

5 Comentarii

  1. Prostii si ‘abureala ‘ …au vrut sa faca AKH…:))) .. Au vrut sa faca un cartier de vile , iar Ivanescu le.a prosmis…i.a asigurat ca o sa scoata terenul din circuitul forestier si vor putea construi. Planul nu i.a iesit asa cum a fost creionat . Valeria Stoian a fost un fel de garantie in fata israelienilor pentru acest lucru doar ca …acum Valeria Stoian a pierdut absolut tot ce avea din cauza lui Nenea …iar israelienii au ramas cu o gaura de cateva milioane de euro. Doar intr.o singura zi Nenea a luat o sacosa cu 200 de mii de euro de la ei.

  2. Evreii au cumparat un teren pe care teoretic nu puteau construi nimic stiind faptul ca pot da mita mai departe la ITRSV Ploiesti si pot obtine scoaterile din fondul forestier necesare dupa schema aplicata de Catalin Ene tot in Padurea Trivale.Chestia cu clinica medicala e de ochii lumii. Ar fi trantit niste cartiere de vile de toata frumusetea. Bine ca au luat teapa. Sa se judece si sa isi scoata ochii intre ei. Padurea Trivale sa ramana a pitestenilor.

  3. Evreii au cumparat un teren pe care teoretic nu puteau construi nimic stiind faptul ca pot da mita mai departe la ITRSV Ploiesti si pot obtine scoaterile din fondul forestier necesare dupa schema aplicata de Catalin Ene tot in Padurea Trivale.Chestia cu clinica medicala e de ochii lumii. Ar fi trantit niste cartiere de vile de toata frumusetea. Bine ca au luat teapa. Sa se judece si sa isi scoata ochii intre ei. Padurea Trivale sa ramana a pitestenilor.

  4. Foarte bine ca au luat teapa. Evreii stiau de la inceput ca legal nu aveau cum sa construiasca nimic in padurea Trivale dar au sperat ca vor da spaga si vor obtine de la ITRSV Ploiesti scoaterea din fondul forestier a padurii. Nu urmareau sa construiasca spital ci cartiere de vile sa le vina banul repede. S-au mai vazut asemenea cazuri in padurea Trivale. Sa se judece intre ei dar padurea sa ramana a pitestenilor !

  5. Nenea,se mai intampla sa mai iesi si mata pe locul 2