Web Analytics

Exclusiv. Dezvăluire din dosarul de şantaj sexual la edilul Gheorghe Stancu

de | 17.05.2018 10:18 | Dezvăluiri

4 stancu# Primarul din Bascov i-a înregistrat pe şantajişti # În perioada mai-septembrie 2016, primarul Stancu a avut mai multe partide amoroase cu o tânără din Vâlcea. În august 2016, Primăria Bascov a cumpărat de la firma reprezentată de tânără bănci, stâlpi de iluminat și coșuri de gunoi în valoare de aproape 50.000 de lei. # Primarul a fost înregistrat cu camera ascunsă în timpul ultimei partide de amor, la o pensiune din Bascov, cu o tânără cu care se vedea de patru luni. Ulterior, primarul a fost șantajat de doi membri ai unui clan de romi din Vâlcea # Șantajiștii i-au cerut inițial 50.000 de euro, apoi au scăzut suma la 30.000 de euro, amenințând că vor trimite filmarea la Kanal D, la familia primarului și la Prefectura Argeș # Șantajul a căzut după ce primarul i-a înregistrat pe șantajiști, iar poliția a organizat un flagrant

La începutul lui 2017 făcea mare vâlvă cazul de șantaj sexual la adresa primarului Gheorghe Stancu de la Bascov. Concret, primarul fusese filmat în toamna lui 2016 în timp ce făcea sex cu reprezentanta unei firme cu care Primăria Bascov încheiase mai multe contracte de achiziții. Ulterior, primarul a fost șantajat de doi tineri, membri ai unui cunoscut clan de romi din Vâlcea, cu publicarea imaginilor compromițătoare. Romii i-au cerut inițial 50.000 de euro primarului ca să nu facă publică filmarea partidei de sex. Numai că, în decembrie 2016, atunci când cei doi au venit la Primăria Bascov pentru  mai multe discuții, primarul i-a înregistrat ambiental, iar pe 20 decembrie 2016 Poliția a organizat un flagrant, iar dosarul pentru șantaj a ajuns în instanță la Judecătoria Pitești. În noiembrie 2017, Mădălin Miuțescu, unul dintre șantajiști, a fost condamnat la 2 ani și 10 luni de închisoare cu executare, asta și pentru că avea antecedente penale. Ionuț Mihai, celălalt șantajist, a primit 1 an și 10 luni de închisoare cu suspendare. Tot 1 an și 10 luni de închisoare cu suspendare a primit și Pletea Aiyser Gabriela, tânăra care a făcut sex cu primarul de la Bascov. Gabriela Pletea Aiyser și Mădălin Miuțescu au făcut apel la sentință, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Pitești. Pe 17 aprilie a.c., magistrații Curții de Apel Pitești au respins apelul lui Mădălin Miuțescu și au luat act de retragerea apelului formulat inițial de Gabriela Pletea Aiyser.

Curtea de Apel Pitești – un exemplu de transparență, Judecătoria Pitești – lipsă acută de comunicare

Așa cum era normal, dat fiind că acest dosar era unul de interes public, după ce scandalul fusese intens mediatizat în mass-media, dar și prin prisma faptului că primarul de la Bascov are o funcție publică, Jurnalul de Argeș a solicitat – în baza Legii 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public – consultarea dosarului aflat pe rol la Judecătoria Pitești. Asta după ce, la unul dintre primele termene ale procesului, văzând că sunt jurnaliști în sală, primarul Stancu i-a solicitat avocatului său să ceară ca ședința de judecată să nu fie publică. Și, drept urmare, jurnaliștii au fost dați afară din sala de la Judecătoria Pitești.
Numai că Judecătoria Pitești ne-a refuzat, atât telefonic, cât și în scris, dreptul legitim de a consulta un dosar de interes public, motivând că ședința de judecată nu a fost publică. O opacitate deloc benefică unei instituții publice. Și o dovadă că la Judecătoria Pitești nu numai sediul e vechi, ci și mentalitatea.
După ce dosarul a ajuns la Curtea de Apel Pitești și s-a dat soluționarea, am solicitat și aici consultarea dosarului. Și am primit răspuns favorabil în doar câteva zile. Un exemplu de transparență și comunicare de nota 10 al echipei de la Curtea de Apel Pitești. De altfel, din 2015, de când s-a schimbat echipa de conducere și de comunicare de la Curtea de Apel Pitești, această instanță este cea mai eficientă și cea mai transparentă din Argeș. Un exemplu de urmat și de alte instanțe și instituții.
Revenind la dosarul de șantaj sexual, vă prezentăm în cele ce urmează detalii în premieră.

Șantajul, pus la cale după ce primarul a refuzat să încheie un contract cu o firmă

După cum spun procurorii, în 2007 și 2008, între Primăria Bascov și firma Delta Radu Group din Râmnicu Vâlcea s-au încheiat două contracte privind furnizarea, executarea și montarea de panouri iluminatoare la intrările în comună, valoarea fiecărui contract fiind de 9.900 euro, plus TVA. În mai 2009, Primăria Bascov a încheiat un contract cu firma Edy Invest Grup (având același sediu social ca și Delta Radu Grup) pentru montarea și punerea în funcțiune a trei panouri de iluminat și repararea unui alt panou. Valoarea contractului? 1725,50 euro, plus TVA. Cel care s-a ocupat de relațiile contractuale dintre cele două firme și Primăria Bascov a fost chiar Ionuț Mihai, adică unul dintre cei doi viitori șantajiști.
În 2015 a fost înființată firma Marcod Construct la Râmnicu Vâlcea, iar administrator a fost numit același Ionuț Mihai. Și, cum se știa deja cu primarul Gheorghe Stancu, Ionuț Mihai a venit în primăvara lui 2016 în biroul primarului de la Bascov, motivând, după cum precizează procurorii, „că panourile montate s-au deteriorat și că dorește remedierea acestora prin încheierea unui nou contract tot cu o firmă reprezentată de acesta. Primarul nu a fost de acord”. Iar refuzul primarului a declanșat punerea la cale a șantajului.
În mai 2016, Gabriela Pletea Aiyser, recomandându-se a fi reprezentanta firmei Marcod Construct, a venit în biroul primarului Stancu cu o ofertă de prestări servicii, în sensul achiziționării de către Primăria Bascov a unor băncuțe din lemn, lămpi pentru iluminat public și coșuri de gunoi.
După o săptămână, Gabriela Pletea Aiyser a mers din nou la primar și i-a spus că produsele (50 de bănci și 12 coșuri de gunoi) au fost livrate, asta deși nu fuseseră comandate de Primăria Bascov. La audieri, primarul Gheorghe Stancu a declarat că, la insistențele lui Pletea Aiyser Gabriela, întrucât nu avea spațiu de depozitare și păstrare, a depozitat bunurile la Punctul termic 2 Bascov. „Bunurile urma să fie ridicate ulterior de inculpată, fie să fie achiziționate de Primăria Bascov”, mai precizează procurorii.

Partidele de sex, consumate la o pensiune din Valea Ursului

Și acum începe partea „picantă” a dosarului. După cum spun procurorii care au instrumentat cazul, „în perioada de timp în care s-au descărcat bunurile, Pletea Aiyser Gabriela a întreținut relații intime cu primarul Gheorghe Stancu la pensiunea Ancora din Bascov (n.red.-pensiunea e în satul Valea Ursului, la 3 km de Primăria Bascov). În perioada mai-septembrie 2016, persoana vătămată Gheorghe Stancu și Pletea Aiyser Gabriela s-au întâlnit de mai multe ori la pensiunea Ancora, loc în care au întreținut relații intime. În septembrie 2016, la o ultimă întâlnire cu persoana vătămată Gheorghe Stancu, inculpata Pletea Aiyser Gabriela, folosindu-se de un dispozitiv electronic camuflat, a înregistrat întâlnirea și, implicit, raportul sexual consumat între ei. Dispozitivul cu care a fost realizată filmarea a fost amplasat de către Ionuț Mihai în geanta personală a lui Pletea Aiyser Gabriela, cu acordul acesteia, pentru a se asigura pe viitor că promisiunile persoanei vătămate Stancu Gheorghe, primarul comunei Bascov, de a încheia contracte cu Marcod Construct vor fi onorate, în caz contrar imaginile video urmând a fi prezentate persoanei vătămate”. Procurorii spun că, din vizualizarea înregistrării cu partida de sex filmată, „a reieșit că Gheorghe Stancu și Pletea Aiyser Gabriela, după ce au întreținut relații sexuale, au purtat discuții referitoare la semnarea unei oferte de prestări servicii”.
Iar partidele de sex ale primarului Stancu cu Gabriela au fost benefice pentru tânăra ce reprezenta firma Marcod Construct. Prin hotărârile de Consiliu Local nr. 35 și 36 din 24 august 2016 s-a stabilit achiziționarea a 50 de lămpi iluminat stradal pentru suma de 13.620 lei, 13 coșuri de gunoi pentru 4.680 lei și 50 băncuțe pentru 30.000 lei.
Pe 29 septembrie 2016, la câteva zile după ultima partidă de sex cu primarul de la Bascov, Pletea Aiyser Gabriela a plecat din țară.

„Sunt, într-adevăr, în pericol să apar cu aşa o chestie, că am imagine publică”

În decembrie 2016, Ionuț Mihai l-a sunat pe primar, sub pretextul că dorește să discute cu acesta. Și, după cum scrie în dosarul instanței, „pe 11 decembrie 2016, Mihai Ionuț și Mădălin Miuțescu au mers la biroul primarului și i-au oferit un CD cu înregistrarea actului sexual dintre primar şi Pletea Aiyser Gabriela. Mihai Ionuț și Mădălin Miuțescu i-au cerut primarului 50.000 de euro, în caz contrar o copie de pe acel CD urmând a fi predată televiziunii Kanal D, familiei lui Gheorghe Stancu și Prefecturii Argeș. Cei doi i-au solicitat primarului și ca pe viitor să își respecte promisiunea de a încheia diferite contracte cu Marcod Construct”.
Precaut, la următoarea întâlnire, desfășurată pe 15 decembrie 2016, primarul i-a înregistrat pe șantajiști. Iar în cursul întâlnirii suma cerută de șantajiști a scăzut, de la 50.000, la 30.000 de euro.
Vă prezentăm mai jos un prim fragment din dialogurile dintre primarul Gheorghe Stancu și cei doi șantajiști.

Mădălin Miuțescu: Ea (n.red. – Pletea Aiyser Gabriela) vrea mult, spuneți dumneavoastră, că noi o convingem în seara asta!
Stancu Gheorghe: Băi, eu nu pot 50.000 euro! Sunteți nebuni? Văd că umblă la șantajul ăsta, sunt, într-adevăr, în pericol să apar cu așa o chestie, că am imagine publică, dar, cât de cât, atâția bani, ce dracu, îs nebun la cap? Tre’ să muncesc 10 ani ca să iau banii ăștia.
Mădălin Miuțescu: Spuneți dumneavoastră și noi o convingem să plece naibii de aici.
Gheorghe Stancu: Eu nu spun, spune tu așa.

„Treizeci de mii? Ai de capul meu, n-am, mă, ce dracu!”

Iată și un alt fragment din conversația primarului de la Bascov cu cei doi șantajiști, conversație în care suma cerută pentru șantaj scade la 30.000 de euro.

Gheorghe Stancu: Spune, mă, noi vrem atâta, zi din gura ta cât vrei, ca să termin odată cu șantajul ăsta.
Mădălin Miuțescu: Dați-mi treizeci de mii să plece de pe capul nostru.
Gheorghe Stancu: Cât ai zis? Treizeci de mii? Ai de capul meu, n-am, mă, ce dracu!

Pe 20 decembrie 2016, polițiștii au organizat flagrantul, iar asupra celor doi șantajiști a fost găsit un card de memorie cu înregistrarea partidei de sex dintre primarul de la Bascov și tânără. Tot polițiștii au mai descoperit în mașina celor doi șantajiști încă un card de memorie cu înregistrarea partidei de sex.
Mai mult, la o percheziție informatică efectuată pe 1 martie 2017 au fost găsite, după cum spun procurorii, „2 screenshoturi cu primarul în lenjerie intimă și inculpata în timp ce îmbracă un corset de culoare închisă”.

Ce spune primarul de la Bascov: „A fost, într-adevăr, şi o greşeală a mea”

Așa cum e firesc, am luat legătura și cu primarul Gheorghe Stancu de la Bascov pentru a comenta acest dosar delicat. Legat de pedepsele primite de cei trei șantajiști, primarul spune că „acestea sunt firești. Nu m-am constituit parte civilă pentru că – cine știe? – mâine-poimâine ăștia s-ar putea răzbuna. Am înțeles că pe la Vâlcea aveau spatele mai tare. Nu a fost pentru prima oară când au recurs la șantaj, am înțeles că au mai fost implicați în cazuri asemănătoare la Vâlcea, cu același mod de operare. Toți și-au recunoscut vina. Fata aia a vrut să facă plângere împotriva unuia dintre cei doi pentru că, la rândul ei, ar fi fost șantajată și apoi forțată. Din câte știu, fata a renunțat la plângere”.
În ceea ce privește contractele cu firma din Vâlcea, primarul Gheorghe Stancu ne-a declarat următoarele: „Contractele au fost absolut legale și ieftine raportat la prețurile de pe piață. Chiar aveam nevoie de acele bănci, iar produsele au fost de calitate. Firma-mamă era la Vâlcea, iar persoana direct responsabilă nici nu știa ce făceau ei. Ei au vrut șantajul în ideea ca să mai facă și stații de autobuz în comună. I-am refuzat de la început. Le-am spus să se înscrie pe SEAP, dacă vor să participe la licitații. Noi facem totul pe SEAP. Legat de acel dosar, a fost, într-adevăr, și o greșeală a mea. Eu sunt sigur 100% că fătuca aceea a fost șantajată de ei, au avut-o la mână cu ceva. Nu mi-a fost frică, m-au amenințat la Kanal D. Noi, primarii, suntem supuși constant la diverse șantajuri”.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii