Web Analytics

Exclusiv. Despre Ilie Bărbulescu, cu Andrei Bărbulescu… ”Singurele pastile pe care mă trimitea tata să i le cumpăr erau pentru stomac, triferment şi colebil”

de | 13.02.2020 13:34 | Sport

# „Tata era genul de persoană care evita doctorii. Nu am știut să aibă vreo problemă medicală ” # „Din 2013 a tot fost plimbat prin birouri și tot nu i s-a acordat renta viageră” # „Cu două salarii, unul de 1000 și un pic de lei, cât lua tata de la Consiliul Local Pitești, și altul de 1.300 lei, cât are mama, e greu să trăiești în România”

Nu s-a mai văzut un asemenea val de emoție pe arena din Trivale de la înmormântarea marelui Gicu Dobrin. Familia, suporterii FC Argeșului și ai Stelei, colegi de echipă, dar și oameni simpli care l-au cunoscut și iubit au fost prezenți la înmormântarea lui ”Balamuc”. Despre funeralii, despre moartea fulgerătoare a marelui campion, dar și despre omul și tatăl Ilie Bărbulescu am realizat un interviu în exclusivitate cu fiul acestuia, Andrei.

# Andrei, cine v-a ajutat moral și financiar cu înmormântarea?
– Cu înmormântarea am fost ajutați, în primul rând, de dl. Cătălin Bulf și de Partidul Mișcarea Populară, organizația de Pitești, de dl. Edi Dima. În al doilea rând, aș vrea să mulțumesc Consiliului Local și Primăriei Pitești, Prefecturii Argeș, colegilor mamei de la ”Generali” Pitești și Centrului de Copii și Juniori de la FC Argeș, dar și foștilor colegi ai lui tata de la Centrul de Copii și Juniori. De organizare s-a ocupat Edi Dima, în mare parte, dar am primit sprijin și de la Primăria Pitești, Prefectură și, nu în ultimul rând, de la Ministerul Apărării Naționale. Sprijinul financiar a venit o parte din partea domnului Cătălin Bulf, iar o parte din cheltuieli le-am suportat noi.

„Era o datorie morală din partea mai multor instituții să se implice”

# Vă așteptați ca și altcineva să vă ajute și nu a făcut-o?
– Sincer vă spun, era o datorie morală din partea mai multor instituții să se implice. Dar nu s-a pus niciodată în discuție și nu am luat în calcul să primesc vreun ajutor din momentul în care am aflat ce s-a întâmplat. Am vrut să organizez totul de unul singur, împreună cu familia mea.
# Ce impresie v-au lăsat oamenii prezenți la înmormântare și la momentul de pe stadion?
– O impresie plăcută, emoționantă. Mă refer că tata, fiind o persoană foarte iubită, a avut parte în zilele cât a durat priveghiul de foarte mulți oameni care au venit să-și ia rămas bun de la el. Vă spun că pe unii nici nu mă așteptam să îi văd. Sufletește, vreau să le mulțumesc prietenilor mei și rudelor mele, dar și tuturor celor care au venit să-și ia rămas bun de la tata sau au avut un gând bun față de el.

„Pe hârtie s-a scris că a murit de infarct miocardic”

# Care este diagnosticul de pe certificatul medical? Care a fost cauza decesului?
– Infarct miocardic și încă o problemă acută, tot la inimă. Nu știu să vă spun exact… Încă nu am primit toate detaliile de la IML, doar că s-a scris pe hârtie că a făcut infarct miocardic.
# Dar nea Ilie lua pastile pentru inimă? Nu a fost la medic în acest sens?
– Nu. Tata era genul de persoană care evita doctorii. Singurele pastile pe care mă trimitea să i le cumpăr erau pentru stomac – triferment și colebil. Nu am știut să aibă vreo problemă medicală. Vă dați seama probabil că, dacă se simțea rău, trebuia să-i spună măcar lui mama.

„Nu știu dacă din titlul ăsta de Cetățean de onoare al Piteștiului a beneficiat de vreun drept”

# Este adevărat că, din punct de vedere financiar, există unele probleme după deces? Adică nea Ilie nu a beneficiat de nicio remunerație, de niciun drept…
– Nu o să existe niciun fel de probleme după deces din punct de vedere financiar. Și asta pentru că eu oricum îmi susțineam familia și înainte să se întâmple această tragedie. Vă dați seama, cu două salarii, unul de 1000 și un pic de lei, cât lua tata de la Consiliul Local Pitești, și altul de 1.300 lei, cât are mama, este foarte greu să trăiești în România. Tata nu a avut și nici nu are vreo rentă viageră, din câte știu eu. Urma să… În ultima perioadă era foarte supărat pentru că nu avea… Din 2013 a tot fost plimbat prin birouri, prin toate cele și nu i s-a rezolvat absolut nimic. Nici măcar nu știu dacă din titlul ăsta de Cetățean de onoare al Piteștiului a beneficiat de vreun drept sau dacă cineva i-a spus vreodată că are niște drepturi.
# Care era principalul regret al lui nea Ilie?
– Principalul regret al lui a fost situația de la FC Argeș și situația din sportul argeșean. Faptul că valorile au fost trecute, de foarte mult timp, în plan secund. Și că au fost și sunt promovate non-valorile, ca să zic așa. Cam cu asta a murit el… așa de supărare…

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii