Web Analytics
scris luni, 28.10.2024

Exclusiv! Aurel Beldeanu, fost jucător al Craiovei Maxima: „Nicolae Dobrin a fost fabulos”

17 ani fără Nicolae Dobrin! Unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria României a murit pe 26 octombrie 2007, la 60 de ani. Maestru al fentei și al driblingului, „Gâscanul” a fost ales cel mai bun fotbalist al României de trei ori, în anii 1966, 1967 și 1971.

Exclusiv! Aurel Beldeanu, fost jucător al Craiovei Maxima: „Nicolae Dobrin a fost fabulos”

În anii săi de glorie, iubitorii fotbalului au luat cu asalt stadioanele numai ca sa-l vadă pe el, indiferent dacă erau suporteri ai lui FC Argeș sau ai adversarilor.

Nu există om în Pitești care să nu fi auzit de Nicolae Dobrin. Fiindcă a fost mai mult decât un idol local, a fost un idol național. Sub tricoul lu FC Argeș, dar și sub cel al Naționalei, Nicolae Dobrin a făcut istorie. Iar istoria se scrie cu fir de aur. Se împletesc evenimentele marcante cu momentele de glorie, iar la final, contemplăm asupra ceea ce a însemnat pentru o generație, un nume, un nume mare.

Nu numai foștii colegi de echipă își amintesc cu nostalgie de cel supranumit „Prințul din Trivale”, ci și adversarii.

De pildă, Aurică Beldeanu, fostul mare jucător al Craiovei Maxima, are doar amintiri frumoase despre Nicolae Dobrin. Cei doi au fost adversari în campionat, dar au jucat împreună la echipa națională.

„M-a legat o prietenie foarte strânsă de Nicolae Dobrin. Am jucat cu el la echipa națională, dar am fost și adversari pe teren. Eu jucam la CSM Râmnicu Vâlcea și el la FC Argeș, iar într-un meci direct, antrenorul mi-a spus să-i fac marcaj. Mi-am îndeplinit sarcina cu succes, în sensul că Dobrin nu și-a făcut jocul așa cum și-ar fi dorit. În afara terenului, am jucat cu el și poker, nu numai fotbal.

Era un om deosebit, știa când și cum să glumească. Nimeni nu avea ce să-i reproșeze lui Gicu Dobrin. A plecat prea repede dintre noi, dar cu destinul nu te joci. Ca jucător, a fost fabulos”, ne-a declarat fostul mare fotbalist al Universității Craiova, Aurel Beldeanu.

Citește și: Exclusiv! Rodion Cămătaru, fost atacant al Craiovei Maxima: „Am vrut să-i duc o cafea lui Dobrin, dar mi-au tremurat mâinile și am vărsat-o”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...