Web Analytics

Examenul pentru funcțiile de directori ai Caselor de Asigurări de Sănătate. Ungureanu: ”Este primul concurs care se dă pe bune din 1990 încoace”

de | 8.05.2021 19:53 | Actualitate, Politica si Administratie

Deputatul USRPLUS Emanuel Ungureanu susține că concursul pentru numirea directorilor Caselor de Asigurări de Sănătate este primul din ultimii 30 de ani care se dă în baza unei bibliografii serioase în contextul în care numirile au fost făcute exclusiv pe criterii politice.

Citește și: 65% din români apreciază că vaccinurile sunt singura modalitate de depășire a pandemiei

”Cred că este primul concurs care se dă pe bune din 1990 încoace la Casele de Asigurări de Sănătate. Bibliografia a fost una serioasă și oamenii de la Casele de Asigurări de Sănătate în marea lor majoritate au fost numiți pe criterii de partid. În consecință la primul concurs pe bune au dat bir cu fugiții 14 dintre cei care au avut dosarele admise la prima etapă, și când au văzut subiectele au plecat. Acești oameni nu sunt obișnuiți cu competiția și nici cu evaluarea competențelor. Din punctul meu de vedere ar trebui și o probă practică de management, și după concurs trebuie să vedem strategia de alocare a banilor în județe și cum pot fi folosiți aceștia mai bine pentru pacienți. Sunt conștient că vor veni la concurs și oameni care nu au mai fost în sistem, iar o împrospătare va exista”, a declarat, pentru PressHUB, deputatul USRPLUS Emanuel Ungureanu.

Citește și: Insectele – introduse oficial ca hrană umană în Uniunea Europeană

Potrivit acestuia, șefii DSP-urilor ar trebui evaluați în următoarea etapă a concursurilor întrucât și aceștia au fost numiți pe criterii exclusiv politice.

Articolul integral pe PRESSHUB

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii