Web Analytics

Evenimentele cultural-educative ale Centrului Cultural Piteşti

de | 11.02.2021 13:03 | Cultură, Actualitate

Centrul Cultural Pitești a pregătit pentru perioada 8-12 februarie noi evenimente cultural-educative care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de facebook a instituției și pe site-ul oficial ), publicul având acces la unele acțiuni, în limita a 30% din capacitatea sălii:
# Prelegerea cu tema „Restrângeri operate în domeniul libertății religioase. O abordare teologică și juridică”, coordonată de conf. univ. dr. Marius Andreescu, de la Facultatea de Drept a Universității Pitești, avându-l invitat pe Radu Zidaru, avocat, expert în libertate religioasă în cadrul FORB România (asociație pentru promovarea libertății religioase).
# Prelegerea cu tema „Spațiul ficțiunii și al realității” (partea I), susținută de scriitorul, eminescologul și profesorul de limba și literatura română Lucian Costache.
# Prelegerea cu tema „Povestea Mănăstirii Curtea de Argeș”, oferită de istoricul Ștefan Dumitrache, viceprimarul municipiului Curtea de Argeș.
# Prelegerea cu tema „Despre spiritul critic în societatea contemporană”, susținută de directorul Bibliotecii Județene, Octavian Mihail Sachelarie.
# Prelegerea cu tema „Cronicari munteni”, susținută de scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Iudita Dodu Ieremia.
# Prelegerea cu tema „Cântarea despre Guillaume”, susținută de redactorul-șef al revistei-document „Restituiri Pitești”, dr. Marin Toma.
# Prelegerea cu tema „Cărțile de Citire – A doua Carte de citire – La umbra puşcăriilor în floare. Comunismul lor. Comunismul nostru. Comunismul meu. Perioada dejistă: 6 martie 1945 – 19 martie 1965”, susținută de scriitorul și profesorul de limba și literatura română Marin Gheorghe Rădulescu.
# Lectură publică din creația poetei Vavila Popovici, în interpretarea poetei Denisa Popescu.
# Prelegerea cu tema „Ce natură umană lăsăm viitoarelor generații? Perspective despre o «ecologie a spiritului»”, susținută de poetul și studentul la filosofie Radu Alexandru Dincă.
# Medalionul artistic cu tema „Pasiuni comune în arta plastică”, oferit de interpreta de romanțe și muzică ușoară Mariana Claudia Filipescu, având-o invitată pe Livia Oprescu, avocat, artist plastic, poetă.
# Cenaclul „Armonii Argeșene”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români – Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, având-o invitată pe poeta Elena Duță.
# Dialogul cu tema „O viață în slujba cântecului popular”, coordonat de publicistul Valentin Uruc, avându-l invitat pe interpretul de foclor Iulian Mutu Constantin.
Citește și Eveniment la Centrul Cultural Piteşti. Ultimele poeme ale lui Marin Sorescu în prezentarea online a poetei Denisa Popescu
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii