Web Analytics

Evenimentele Centrului Cultural Piteşti

de | 29.04.2021 13:09 | Cultură, Actualitate

Centrul Cultural Pitești a pregătit, pentru perioada 26-30 aprilie, noi evenimente cultural-educative, care pot fi urmărite exclusiv online, pe pagina oficială de facebook a instituției și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro):
# Dialogul cu tema „Marx și neomarxismul”, coordonat de redactorul-șef al revistei de cultură „Argeș”, filosoful, scriitorul dr. Leonid Dragomir, avându-l invitat pe filosoful și scriitorul Lucian Sârbu.
# Prelegerea cu tema „Raționalitatea lumii, lege, ordine și libertate în natură și societate”, coordonată de conf. univ. dr. Marius Andreescu, de la Facultatea de Drept a Universității Pitești.
# Dezbaterea cu tema „Arta – a doua șansă”, coordonată de poeta Denisa Popescu, avându-i invitați pe artistul plastic Constantin Samoilă și pe o iubitoare de frumos, Gabriela Grecu, absolventă a Școlii Tehnice de Arhitectură și Construcții din București și cursantă a Fundației „Ilfoveanu”, la clasa de pictură coordonată de artista Malvine Mocenco.
# Cenaclul „Armonii Argeșene”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români – Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, avându-l invitat pe poetul Marian Teodor Popescu.
# Prelegerea cu tema „Civilizații antice uitate: Sanxingdui”, coordonată de redactorul-șef al revistei-document „Restituiri Pitești”, dr. Marin Toma.
# Prelegerea cu tema „O perspectivă filosofică asupra anxietății”, susținută de studentul la filosofie și poetul Radu Alexandru Dincă.
# Dialogul cu tema „Protejarea florei și faunei montane, datorie esențială a iubitorilor de drumeție”, coordonat de profesorul de filosofie și poetul George Badea, avându-l invitat pe ing. Romulus Buncilă, președintele Clubului de Drumeție și Ecologie Montană „Drumeție prin Carpați”.
# Clubul literar-artistic „Mona Vâlceanu”, care va cuprinde evocarea cu tema „In memoriam Nicolae Dabija” și prezentarea antologiei de poezie religioasă cu titlul „Poeți români slăvind Dumnezeirea”, de Elena Armenescu.
# Dialogul cu tema „Contribuția artiștilor liber-profesioniști la descoperirea și promovarea creațiilor folclorice autentice”, coordonat de profesorul de canto popular Valentin Grigorescu, avându-l invitat pe interpretul de folclor Iulian Mutu Constantin.
# Prelegerea cu tema „Șahul și performanța în șah”, coordonată de instructorul de șah Andrei Rădulescu, care îl are ca invitat pe Filip Dimitriu, un șahist în vârstă de 9 ani.
# Recitalul de muzică pop-rock „Destine paralele”, oferit de Trupa „Andrei&Adrian Tase”. Vor fi interpretate piese adecvate perioadei pascale: „Jerusalema”, „Let it Be”, „In Only Seven Days”, „Pray”, „Changes”, „Destine paralele”, care este și cea mai recentă creație a trupei formate din fiu și tată.
Citește și Centrul Cultural Piteşti. Prelegeri istorice cu profesorul Marin Toma

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii