Web Analytics

Eveniment special pentru copiii din centrele de plasament

de | 10.01.2019 13:57 | Cultură

Copiii văd lumea altfel decât cei mari. Ei sunt cele mai pure creaturi și cu toţii ne-am dori să mai fim copii, pentru o zi măcar. Deseori ei sunt cu mult mai sinceri şi mai loiali şi ne pot da chiar lecţii de viaţă. În ochii lor locuiesc tot felul de făpturi – zâne, prinţi şi prinţese, spiriduşi care le păstrează ochii inocenţi şi puri. Totul pentru ei este ca o joacă, însă cel mai dureros e atunci când vezi un copil maturizat prea devreme din cauza greutăţilor. Lumea văzută prin ochii lor trebuie să fie o lume în roz , din care răul să nu facă parte. Copiii au felul lor de a vedea lumea și sunt singurii cărora nu le este frică de viitor. Își zidesc fericirea pe visuri, iar poveștile în care binele învinge răul fac parte din realitatea lor.

Pe acest fundal reflexiv, la Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu”, a fost organizată ediția a II-a a evenimentului ”Viața prin ochi de copil”, ai cărui protagoniști au fost copiii din centrele de plasament. Activitatea s-a realizat în cadrul unui parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș și cu Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. În holul bibliotecii a avut loc expoziția în cadrul căreia au fost prezentate lucrări de la mai multe centre de plasament din județ, vernisajul ei fiind urmat, în sala de conferințe, de un spectacol pus în scenă de aceiași copii inimoși.
În deschiderea spectacolului, au luat cuvântul mai multe personalități ale vieții publice argeșene – purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Argeșului; Ionel Voica, secretarul județului Argeș; gazda evenimentului, Mihail-Octavian Sachelarie. După alocuțiuni, s-a derulat spectacolul în care copiii și-au demonstrat talentul, prin dans și cântec, talent aplaudat și premiat la final.
Întreaga acțiune s-a bucurat de un real succes; concluzia – firească – este aceea că se cuvine să le întindem o mână și să îi ajutăm, să îi ascultăm, să îi privim pe copiii din centrele de plasament ca pe semenii noștri buni și să le stăm alături, neapărat cu un gând frumos și cu o îmbrățișare.
Oana Turcu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii